Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut.
Tietoa meistä
Laatu tehdään arjessa ja sen varmistaminen on osa jokaisen failaisen työtä.
koulutusasiantuntija
+358 403474031
anna-leena.rantala@lhkk.fi
rehtori
+358 407130580
heli.elo-vuola@lhkk.fi
Laadunhallintamme perustuu EFQM-malliin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen laatustrategiaan vuoteen 2030 – Kohti huippulaatua. Organisaation strategia ja tuloskortti ohjaavat kaikkea toimintaamme.
Laadunhallinnassa käytämme jatkuvan parantamisen periaatetta, jonka mukaisesti kaikkiin toimintoihin sisältyvät suunnittelu, toteutus, arviointi ja kehittäminen.
Toteutamme vuosittain itsearviointeja ja toimintaamme arvioidaan ulkoisten auditointien avulla.
Toteutamme vertaisarviointeja osana laatutyötämme. Oppilaitosten välisiä vertaisarviointeja toteutamme vähintään kerran vuodessa. Sisäiset vertaisarvioinnit tiimien välillä on aloitettu tänä vuonna.
Keräämme palautetta valtakunnallisilla tutkintokoulutuksen opiskelijoille suunnatuilla Amispalaute -kyselyillä sekä työelämäpalautetta työpaikkaohjaajakyselyllä ja työpaikkakyselyllä oppilaitosyhteistyöstä. Lisäksi keräämme säännöllisesti palautetta opiskelijoilta ja huoltajilta.
Opiskelijoilla on mahdollisuus antaa palautetta ja esittää toiveita rehtorin, opiskelijapalvelujen johtajan ja kuraattorien järjestämissä keskustelutilaisuuksissa.
Ammatillisen koulutuksen opiskelijapalautteen avulla seurataan opiskelijan tyytyväisyyttä koulutuksen järjestämiseen ja sen vaikuttavuuteen.
Aloitusvaiheen kyselyllä selvitetään opiskelijoiden tyytyväisyyttä opintojen aloitukseen, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) laadintaan ja opiskeluilmapiiriin oppilaitoksessa. Yleisarviossa kertoo tyytyväisyydestä opintojen aloitusvaiheeseen kokonaisuudessaan.
Päättövaiheen kyselyssä selvitetään opiskelijoiden tyytyväisyyttä koulutukseen kokonaisuutena mm. osaamisen hankkimisen tapoihin ja ohjaukseen, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) toteutumisen seurantaan ja päivittämiseen, hyvinvointiin, näyttöjen suunnitteluun ja toteutukseen, koulutuksen vaikuttavuuteen mm. valmiudet siirtyä työelämään. Yleisarvio vastaa kysymykseen olen tyytyväinen saamaani koulutukseen.
Vastausasteikko (5) täysin samaa mieltä, (4) jokseenkin samaa mieltä, (3) osan samaa osin eri mieltä, (2) jokseenkin eri mieltä, (1) täysin eri mieltä
Ammatillisen koulutuksen työelämäpalautteella halutaan kuulla työelämän kokemuksia koulutuksen järjestäjien tarjoamista palveluista liittyen koulutussopimukseen perustuvan koulutuksen ja oppisopimuskoulutuksen järjestämiseen. Palautekysymysten teemat liittyvät asiakaslähtöisyyteen, sopimusprosessiin, ohjaukseen ja tukeen sekä vaikuttavuuteen ja laatuun. (OPH)
Työpaikkaohjaajakysely
Työpaikkaohjaajakysely on asiakastyytyväisyyskysely, jolla seurataan työelämän kokemuksia koulutuksen järjestäjän toiminnasta ja palveluista liittyen oppisopimuksella tai koulutussopimuksella järjestettyyn koulutukseen. Työpaikkaohjaajakysely on suunnattu vastuulliselle työpaikkaohjaajalle. Työelämäpalautetta kerätään vain tutkintokoulutukseen osallistuvien opiskelijoiden työpaikkajaksoilta.
Saatua palautetta käytetään ammatillisen koulutuksen kehittämisessä ja laadunhallinnassa sekä koulutuksen järjestäjien vaikuttavuusrahoituksen laskennassa. Työelämäpalautekyselyissä opiskelijat eivät ole arvioinnin kohteena.
Työpaikkakysely oppilaitosyhteistyöstä
Kysely toteutetaan kaksi kertaa vuodessa niille työpaikoille ja niiden yhteyshenkilöille, joissa on ollut oppisopimuksen tai koulutussopimuksen perusteella Fain opiskelijoita. Työpaikkakyselyn vastaanottajana on koulutus- tai oppisopimuksen tehneet työnantajan tai työpaikan edustaja.
Vastausasteikko (5) täysin samaa mieltä, (4) jokseenkin samaa mieltä, (3) osan samaa osin eri mieltä, (2) jokseenkin eri mieltä, (1) täysin eri mieltä
Lähde: Vipunen.fi
Huoltajakyselyn avulla seuraamme ja kehitämme tiedonkulkua ja yhteistyötä huoltajien kanssa. Kyselyssä kysytään nuoren opiskelusta, nuoren saamasta palautteesta ja vaikuttamis- ja valintamahdollisuuksista sekä opetusta tukevista palveluista. Jokaisessa kyselyn osa-alueessa on myös avoin vastauskenttä, johon toivotaan kehittämiskohteita ja terveisiä oppilaitokselle. Lisäksi huoltajilta kysytään ovatko he havainneet merkkejä kiusaamisesta ja suosittelisitko oppilaitosta.
Kysely lähetetään kaikille alle 18-vuotiaille ja niille täysi-ikäisille, jotka ovat antaneet huoltajille suostumuksen Wilman käyttöön. Kysely on toteutettu Webropolilla ja linkki lähetetään huoltajille Wilma-viestinä.
(5) täysin samaa mieltä, (4) jokseenkin samaa mieltä, (3) osan samaa osin eri mieltä, (2) jokseenkin eri mieltä, (1) täysin eri mieltä
Tutustu opiskelijoiden antamiin palautteisiin ja miten olemme niihin tarttuneet:
Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut.