Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut.
Tietoa meistä
Tavoitteemme on asiakkaan, opiskelijan ohjaaminen läpi oppimisprosessin ammattilaisuuteen. Tuotamme tekijöitä työelämään, aktiivisia yrittäjiä yhteiskuntaan.
Tavoitteemme on asiakkaan, opiskelijan ohjaaminen läpi oppimisprosessin ammattilaisuuteen. Tuotamme tekijöitä työelämään, aktiivisia yrittäjiä yhteiskuntaan. Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän arvot (edelläkävijyys, vastuullisuus, yhteisöllisyys) näkyvät oppilaitoksen toiminnassa. Organisaation strategia ja tuloskortti ohjaavat toimintaamme.
Laadunhallintamme perustuu EFQM-malliin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen laatustrategiaan vuoteen 2030 – Kohti huippulaatua. Sen teemat ovat
Laadunhallinnassa käytämme jatkuvan parantamisen periaatetta, jonka mukaisesti kaikkiin toimintoihin sisältyvät suunnittelu, toteutus, arviointi ja kehittäminen. Fain laatu tehdään arjessa ja se on osa jokaisen failaisen työtä.
Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto teemalla Kestävä kehitys, opetus- ja kulttuuriministeriö 2022
Ekokompassi ympäristösertifikaatti 2022
Erasmus+ akkreditointi, organisaation kansainvälinen toiminta täyttää Euroopan komission laatuvaatimukset, joulukuu 2021
OKKA-säätiön Kestävän tulevaisuuden sertifikaatti, helmikuu 2021
Kestävän kehityksen sertifikaatti, OKKA-säätiö
Keräämme palautetta valtakunnallisilla tutkintokoulutuksen opiskelijoille suunnatuilla Amispalaute -kyselyillä sekä työelämäpalautetta työpaikkaohjaajakyselyllä ja työpaikkakyselyllä oppilaitosyhteistyöstä. Lisäksi keräämme säännöllisesti omaa palautetta opiskelijoilta ja huoltajilta.
Opiskelijoilta kerätään palautetta ja toiveita myös rehtorin, opiskelijapalvelujen johtajan ja kuraattorien järjestämien keskustelutilaisuuksien avulla.
Ammatillisen koulutuksen opiskelijapalautteen avulla seurataan opiskelijan tyytyväisyyttä koulutuksen järjestämiseen ja sen vaikuttavuuteen. Palaute annetaan anonyymisti. Opiskelijapalautekyselystä ja sen kehittämisestä vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Palautekyselyjä on kaksi: aloitusvaiheen kysely ja päättövaiheen kysely.
Aloitusvaiheen kyselyllä selvitetään opiskelijoiden tyytyväisyyttä opintojen aloitukseen, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) laadintaan ja opiskeluilmapiiriin oppilaitoksessa. Yleisarviossa kertoo tyytyväisyydestä opintojen aloitusvaiheeseen kokonaisuudessaan.
Päättövaiheen kyselyssä selvitetään opiskelijoiden tyytyväisyyttä koulutukseen kokonaisuutena mm. osaamisen hankkimisen tapoihin ja ohjaukseen, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) toteutumisen seurantaan ja päivittämiseen, hyvinvointiin, näyttöjen suunnitteluun ja toteutukseen, koulutuksen vaikuttavuuteen mm. valmiudet siirtyä työelämään. Yleisarvio vastaa kysymykseen olen tyytyväinen saamaani koulutukseen.
Vastausasteikko (5) täysin samaa mieltä, (4) jokseenkin samaa mieltä, (3) osan samaa osin eri mieltä, (2) jokseenkin eri mieltä, (1) täysin eri mieltä
Ammatillisen koulutuksen työelämäpalautteella halutaan kuulla työelämän kokemuksia koulutuksen järjestäjien tarjoamista palveluista liittyen koulutussopimukseen perustuvan koulutuksen ja oppisopimuskoulutuksen järjestämiseen. Palautekysymysten teemat liittyvät asiakaslähtöisyyteen, sopimusprosessiin, ohjaukseen ja tukeen sekä vaikuttavuuteen ja laatuun. (OPH)
Työpaikkakyselyjä on kaksi: työpaikkaohjaajakysely ja työpaikkakysely oppilaitosyhteistyöstä.
Työpaikkaohjaajakysely
Työpaikkaohjaajakysely on asiakastyytyväisyyskysely, jolla seurataan työelämän kokemuksia koulutuksen järjestäjän toiminnasta ja palveluista liittyen oppisopimuksella tai koulutussopimuksella järjestettyyn koulutukseen. Työpaikkaohjaajakysely on suunnattu vastuulliselle työpaikkaohjaajalle. Työelämäpalautetta kerätään vain tutkintokoulutukseen osallistuvien opiskelijoiden työpaikkajaksoilta.
Saatua palautetta käytetään ammatillisen koulutuksen kehittämisessä ja laadunhallinnassa sekä koulutuksen järjestäjien vaikuttavuusrahoituksen laskennassa. Työelämäpalautekyselyissä opiskelijat eivät ole arvioinnin kohteena.
Työpaikkaohjaajapalautetta alettiin keräämään 1.7.2021. Ensimmäiset tulokset seuraavassa:
Työpaikkakysely oppilaitosyhteistyöstä
Kysely toteutetaan kaksi kertaa vuodessa niille työpaikoille ja niiden yhteyshenkilöille, joissa on ollut oppisopimuksen tai koulutussopimuksen perusteella Fain opiskelijoita. Työpaikkakyselyn vastaanottajana on koulutus- tai oppisopimuksen tehneet työnantajan tai työpaikan edustaja.
Vastausasteikko (5) täysin samaa mieltä, (4) jokseenkin samaa mieltä, (3) osan samaa osin eri mieltä, (2) jokseenkin eri mieltä, (1) täysin eri mieltä
Lähde: Vipunen.fi
Huoltajakyselyn avulla seuraamme ja kehitämme tiedonkulkua ja yhteistyötä huoltajien kanssa. Kyselyssä kysytään nuoren opiskelusta, nuoren saamasta palautteesta ja vaikuttamis- ja valintamahdollisuuksista sekä opetusta tukevista palveluista. Jokaisessa kyselyn osa-alueessa on myös avoin vastauskenttä, johon toivotaan kehittämiskohteita ja terveisiä oppilaitokselle. Lisäksi huoltajilta kysytään ovatko he havainneet merkkejä kiusaamisesta ja suosittelisitko oppilaitosta.
Kysely lähetetään kaikille alle 18-vuotiaille ja niille täysi-ikäisille, jotka ovat antaneet huoltajille suostumuksen Wilman käyttöön. Kysely on toteutettu Webropolilla ja linkki lähetetään huoltajille Wilma-viestinä.
(5) täysin samaa mieltä, (4) jokseenkin samaa mieltä, (3) osan samaa osin eri mieltä, (2) jokseenkin eri mieltä, (1) täysin eri mieltä
Kevään 2021 opiskelijapalautekyselyistä saatiin palautetta ja toivottiin, että opiskelijat voisivat vaikuttaa ja olla osallisina oppilaitoksen toiminnassa. Tähän toiveeseen rehtori vastasi yhdessä opiskelijapalveluiden johtajan ja kuraattorien kanssa järjestämällä opiskelijoille keskustelutilaisuudet. Toisen vuoden opiskelijoiden keskustelutilaisuudet pidettiin syksyllä 2021 osaamisen tiimeittäin (12 tilaisuutta). Kaikilla toisen vuoden opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua keskustelutilaisuuksiin ja kertoa toiveita suullisesti ja kirjallisesti. Keskustelutilaisuudet olivat antoisia, toiveet realistisia ja palautteet asiallisia. Akuutit toiveet on laitettu heti eteenpäin esim. kiinteistölle siisteyteen ja turvallisuuteen liittyen. Henkilöihin ja aloihin liittyvät palautteet on hoidettu asianomaisten kanssa. Kaikkien keskustelutilaisuuksien palautteiden pohjalta laadittiin yleinen yhteenveto.
Tutustu opiskelijoiden antamiin palautteisiin ja miten olemme niihin tarttuneet:
Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut.