Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

”Yhteistyö on hyvää silloin, kun muutkin hyötyvät siitä”

”Yhteistyö on hyvää silloin, kun muutkin hyötyvät siitä”

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä on juuri sopinut yhteistyöstä paikallisen leikki- ja ulkoliikuntapaikkarakentajan Leikkiset Oy:n kanssa. Tämä alansa nopeimmin kasvava edelläkävijä tulee syksyllä toimimaan ainakin yrittäjyyskasvatuksemme kumppanina, ja jo nyt on nähtävissä, että yhteistyö tulee olemaan varmasti paljon muutakin.

”Kävimme tutustumassa Leikkisetin tiloihin, ja sen tunnin aikana syntyi jo niin timanttisia yhteistyöideoita, että veikkaan tästä kehkeytyvän jotain ennennäkemätöntä” toteaa LHKK:n yrittäjyyskoordinaattori Jaana Jussila. ”Meille molemmille vastuullisuus ja edelläkävijyys ovat tärkeitä teemoja, ja tässä lyhyessä ajassa niiden ympärille syntyi jo projekti-idea jos toinenkin. Voisimme yhdessä esimerkiksi toteuttaa Forssaan ensimmäisen kierrätetyn leikkipuiston – se olisi myös Järkivihreä Forssa -ajattelua parhaimmillaan!” Jaana hihkaisee ja kertoo että kyseistä ideaa on jo lähdetty työstämään.

”Yhteistyö on parhaimmillaan sellaista, että siitä on osapuolten lisäksi hyötyä myös muille. Leikkisetin ja LHKK:n yhteistyöllä pystymme yhdessä edistämään myös Forssan seudun elinvoimaisuutta” komppaa Leikkisetin toimitusjohtaja Tomi Mäkilä. ”Seutukunta on antanut meille paljon varsinkin yrityksemme alkutaipaleella, joten on kiva päästä antamaan myös jotain takaisin” Tomi kertoo.

Mm. Hämeen lupaavimmaksi kasvuyritykseksi 2017 valittu Leikkiset Oy on 2011 perustettu leikin ja liikunnan edelläkävijä, jonka tavoitteena on kehittää markkinoiden kestävimmät ja turvallisimmat tuotteet ulkona tapahtuvaan leikkiin ja liikuntaan. Se tekee uraauurtavaa kehitystyötä mm. hyödyntäen teknologiaa tavalla, jota Suomessa ei ole ennen nähty. ”Yhteistyö tällaisten rohkeiden uudistajien kanssa on meille ensiarvoisen tärkeää” toteaa Tanja Uusitalo, LHKK:n viestintäpäällikkö. ”Me LHKK:lla haluamme, että meiltä valmistuu oman alansa pioneereja, ja siihen me tarvitsemme työelämän apua: käytännön tekemistä ja oikean elämän esimerkkejä, jotka kannustavat uudenlaiseen ajatteluun, innovatiivisuuteen sekä kokeilukulttuuriin.”

Leikkiset Oy ja Tomi tullaan syksyllä näkemään yhtenä LHKK:n yrittäjyysseminaarisarjan keynote-puhujana sekä Forssan ammatti-instituutin ”Leijonan luolan” yrittäjäraadissa 4.9.2021, jolloin LHKK:lla vietetään myös Avointen ovien päivää.

Leikkiset Oy

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän yrittäjyyskoordinaattori Jaana Jussila (ylh. vas.) sekä viestintäpäällikkö Tanja Uusitalo kävivät tutustumassa Leikkiset Oy:n toimitiloihin toimitusjohtaja Tomi Mäkilän johdolla.

Kansainvälisyys korona-aikana

Slovenian maisemia

Kansainvälinen toiminta onnistuu myös korona-aikana

Miten vallitseva koronatilanne vaikutti kansainvälisyystoimintaamme tänä lukuvuonna?

“Koronan vuoksi emme päässeet ulkomaanmatkoille, mutta ulkomaat tulivat Fai:hin virtuaalisten Erasmus+- kurssien avulla” vastaa kv-koordinaattori Miia Ojala.

“Opiskelijamme ja opettajamme työskentelivät kevään aikana yhteensä viidellä eri virtuaalikurssilla. Mukana olleet alat olivat catering-, auto-, logistiikka-, liiketoiminta ja media. Yhteistyökumppanimaat olivat Englanti, Espanja, Slovenia ja Ranska. Kurssit olivat mielenkiintoisia ja virkistivät koronavuotta monin tavoin” Miia toteaa ja kertoo, että tavoitteena on lähettää opiskelijat ja opettajat kurssien yhteistyömaihin tapaamaan tuttuja heti, kun matkustaminen tulee mahdolliseksi.

Kansainvälisyys FAI:ssa

Forssan ammatti-instituutissa opiskelijalla on monenlaisia mahdollisuuksia kansainväliseen toimintaan. Hän voi esimerkiksi lähteä opiskelemaan tai työssäoppimaan Eurooppaan, osallistua Erasmoksen mahdollistamiin vaihtojaksoihin tai lähteä opintomatkalle. Lisäksi FAI:ssa järjestetään kansainvälisyyspäiviä ja -viikkoja, kotikansainvälisyyttä sekä kieli- ja kulttuuriopintoja unohtamatta.

Tarinoita

Kansainvälisyys korona-aikana

Kansainvälinen toiminta onnistuu myös korona-aikana Miten vallitseva koronatilanne vaikutti kansainvälisyystoimintaamme tänä lukuvuonna? “Koronan vuoksi emme päässeet ulkomaanmatkoille, mutta ulkomaat tulivat Fai:hin virtuaalisten Erasmus+- kurssien avulla” vastaa...

Teknologia on osa nykyaikaista opetusta

Teknologia yleistyy kaikkialla työelämässä, ja se näkyy myös meillä LHKK:lla jokapäiväisessä opetuksessa. "Teknologia on usein yhteisnimitys joukolle tietyn alan tekniikoita, laitteistoja, ohjelmistoja ja niin edelleen. Voidaan puhua esim. hyvinvointiteknologiasta tai...

Työelämäyhteistyö hyödyttää kaikkia

Teemme tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa, josta esimerkkinä logistiikka-alan yhteistyö paikallisen Kuljetus Nukari Oy:n kanssa. ”Kuljetus Nukarin kanssa on tehty yhteistyötä jo 20 vuoden ajan. Yritys lainaa meille opetuskalustoa, isoa pyöräkuormaajaa talvisin, kun...

Nuori Johtajuus-koulutus vietiin päätökseen!

Ryla 2021 (Rotary Youth Leadership Awards) eli Nuori Johtajuus -koulutuksen päätöstä vietettiin maaliskuussa. Todistus jaettiin yhteensä 53:lle, joista ennätykselliset 16 oli Fain eri alojen opiskelijoita! Ryla on Rotarien, Hamkin ja Fain yhteistyössä järjestämä...

Forssan Urheiluakatemia – opiskelu ja urheilu yhdessä

Forssan Urheiluakatemia mahdollistaa opiskelun yhdistämisen täysipainoiseen harjoitteluun ja kilpailemiseen omassa lajissa. Forssan urheiluakatemia toimii Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön alaisuudessa ja se kuuluu valtakunnalliseen urheiluakatemioiden...

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395

Tietosuoja