Valitse sivu

FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTTI | FAKTIA OY

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Monipuolisella yhteistyöllä kohti työelämälähtöistä tulevaisuutta

Kuvassa on LHKK:n Minna Mäkinen ja Maaria Silvius OPH:n tilaisuudessa

Opetushallituksen toimesta saimme kunnian olla kertomassa antoisasta työelämäyhteistyöstämme elintarvikealan tiimoilta. Forssan ammatti-instituutti toimii laaja-alaisena kumppanina erikokoisille ja –alaisille elintarvikealan yrityksille. Yhteistyökumppaneitamme löytyy niin leipomo-, liha-, elintarviketeknologian kuin meijerialan yrityksistä aina mikroyrityksistä valtakunnallisiin konserneihin asti, esimerkiksi HKScan Forssa, Atria Forssa ja Liha- ja Säilyke Oy.

Yhteistuumin suunnittelemme, toteutamme ja kehitämme yhteisiä toimintoja, tapahtumia ja tilaisuuksia, koulutuksia ja valmennuksia sekä erityisesti opimme kaikki toinen toisiltamme.  Ja kaikki tämä tapahtuu työelämän ehdoilla, tarpeilla ja toiveilla! Uusimpana uutena yhteisessä kehitystyössä on työelämän tarpeisiin perustuva teknologinen näkökulma unohtamatta kuitenkaan vankkoja alalla vaadittavia perustaitoja sekä kestävän kehityksen näkökulmaa tulevaisuuden tarpeista ja indikaattoreista.

Siis kaiken kaikkiaan yhteistyötä parhaimmillaan! Kyllä kelpaa, kun ympärillä on huima määrä alan osaajia ja innokkuutta koko toimialan kehittämiseen ihan joka näkökulmasta katsottuna –iso kiitos elintarvikeala ja kaikki yhteistyökumppanimme!

Lisää tietoa ja kiinnostavaa luettavaa OPH:n sivulla ja liitteissä

Visuaaliset digitaidot ja audiovisuaaliset digitaidot – uudet kansalaisuustaidot(ko)

Digitalisaatio ja digitaidot ovat olleet jo pitkään kuuma ja suosittu aihe yhteiskunnan muutoksessa. Koulutuksia ja kursseja on aiheesta tarjolla joka tarpeeseen.

“Välineiden ja ohjelmien tekninen käyttö on tärkeää mutta mihin on unohtunut toinen tärkeä asia, visuaalisuus? Maailma on visuaalisempi kuin koskaan ja se vaan korostuu tulevaisuudessa” toteaa media-alan ja kuvallisen ilmaisun opettajamme Petri Kujamäki. Hän opiskelee tällä hetkellä LAB Muotoiluinstituutissa ylempää amk-tutkintoa ja tekee meille opinnäytteenä tutkimuksellisen kehittämistyön, joka kantaa työnimenä Median uudet maailmat – uudet viestinteknologiat.

“Pääaiheena on kuitenkin visuaalisuus sen kaikissa muodoissa. Miksi ei aiemmin ole puhuttu mitään visuaalisista digitaidoista? Visuaaliset digitaidot sanaa ei löydä edes Google, ja se on jotain se! Keksinkö ihan uuden sanaparin? Kohta löytää Googlekin, enemmän ja tarkemmin. Tästä tulee meillä iso juttu ja koulutustarjontaan uusia asioita.

Mitä mieltä sinä olet, mitä sinun mielestäsi ovat visuaaliset digitaidot? Tarvitaanko niitä ja millaisia? Osallistu keskusteluun LinkedInissä, osa kommenteista saattaa päättyä jopa lopulliseen opinnäytetyöhön.

Tarinoita

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395
asiakaspalvelu@lhkk.fi

Tietosuoja