Valitse sivu

FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTTI | FAKTIA OY

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Fai, merkonomit ja yritysyhteistyö

Hieroja Katja Henell on toiminut yrittäjänä reilut kaksi vuotta. Katja osallistui vuonna 2013 intialaisen päähieronnan kurssilta, ja oivalsi silloin, että käsillä työtä tekeminen voi olla myös hoitavaa. Työ tuntui heti omalta jutulta. Asiakaspalvelutyötä Katja on tehnyt koko ikänsä, ja vuorovaikutus ihmisten kanssa tuntuu myös luontaiselta.

Fai:n puoleen käännyin, kun pohdiskelin ystäväni kanssa lahjakorttimyynnin hankaluutta. Työssäni haluan keskittyä hoidettavaan asiakkaaseen, jolloin lahjakorttien myyminen kesken hoitojen on hankalaa. Nettisivujeni kautta voi toki ostaa lahjakortin, mutta haluan palvella asiakkaita myös kasvotusten.

Ystäväni ehdotti, että ottaisin yhteyttä paikalliseen ammattikouluun. Nettisivuilta löysin yhteyshenkilön tiedot, otin yhteyttä, ja tarjosin työssäoppimispaikkaa yrityksestäni. Sain ihanan positiivisen vastaanoton, minkä johdosta yhteistyötä lähdettiin rakentamaan. Etukäteen mietin mitä kaikkea opiskelija voisi yrityksessäni tehdä. Fain puolelta suunniteltiin, miten tarjoamani työtehtävät sopisivat opiskelijoiden opintoihin.

NY-yrittäjät työn touhussa

Sain yritykseeni kaksi valmistuvaa merkonomiopiskelijaa. Heillä oli parhaillaan meneillään Ny-yrittäjyysprojekti. He suunnittelivat lahjakortin, tekivät erilaisia lomakemalleja yritykseni käyttöön, tutustuivat sähköiseen kirjanpitoon avustavien töiden kanssa, suunnittelivat joulukoristelua ja -tarjoilua, sekä vastailivat puhelimeen. Opiskelijat hoitivat lisäksi ajanvaruksia ja rahastusta. Työpaikalla opiskelijoiden ei kuitenkaan tarvinnut olla yksin vastuussa yrityksestä, sillä olin itse paikalla hoitotyössä, ja aina käytettävissä tarpeen niin vaatiessa.

Positiiviset tulokset

Olen todella tyytyväinen yhteistyöhön Fain kanssa. Tämä on mielestäni aivan loistava tilanne.  Asiakkailla on mahdollisuus hankkia lahjakortteja suoraan hoitohuoneeltani kahden viikon ajan ennen joulua ja itse voin keskittyä hoitotyöhön stressittömästi. Uskon tämän lahjakorttimyynnin vaikuttavan yritykseeni positiivisesti. Itse suosittelen tällaista Fain tarjoamaa yritysyhteistyötä muillekin yrittäjille!

Teksti ja kuvat: Maarit Murtomäki, media-alan opiskelija

Yrittäjän alan vaihto

Somerolainen Maritta Viitala on aloittanut henkilökohtaisen avustajan opinnot Forssan ammatti-instituutissa syksyllä 2019. Idea alan vaihtamisen Maritalle syntyi oman keramiikkapajan työtilassa 17 vuoden rupeaman jälkeen. Ilo tuikkii silmissä ja hymy kareilee suupielessä hänen kertoessa opiskelun myönteisistä vaikutuksista.

Opiskelupaikkana Forssan ammatti-instituutin tilat Saksankadulla ja alan vastuuopettaja Teija Asikainen saavat  kiitosta. Opinnot ovat kuluneet mielenkiintoisissa merkeissä uutta oppiessa. Harjoittelua ja lähiopetusta on ollut juuri oikeassa suhteessa. Opiskelu on ollut monimuotoista, pääosa opinnoista suoritetaan työelämässä. Marittan harjoittelupaikaksi valikoitui kodikas hoivakoti Tervaskanto Somerolla. Työpäivät ovat olleet mukaansatempaavia ja innostavia. Työpaikkaohjaaja Someron Tervaskannossa saa myös kiitokset.

Opiskelu aivan uuteen ammattiin jo aikuisena yrittäjänä on tuonut Maritta Viitalalle innostuksen opiskella lisää. Suunnitelmissa onkin jatkaa heti valmistumisen jälkeen opiskelua lähihoitajaksi. Lähihoitajan opinnot jatkuvatkin lähes saumattomasti henkilökohtaisen avustajan opintojen päätyttyä.

Keramiikka-alan yrittäjän usko tulevaisuuteen uudella alalla on vahva. On hienoa päästä tekemään töitä, sillä samalla sydämen ilolla mikä keramiikka-alalle aikoinaan vei. Eikä keramiikka suinkaan ole unohdettu. Monipuolinen nainen syventyy vapaa-ajalla metalligrafiikan saloihin. “Rohkeasti vain uutta oppimaan. Se kannattaa aina!”, sanoo Maritta Viitala terveisensä muille aikuisopiskeluista haaveileville haastattelun päätteeksi. “Koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa unelmia!”

Teksti ja kuvat: Maarit Murtomäki, media-alan opiskelija

Maritta Viitala

Tarinoita

Yrittäjän alan vaihto

Somerolainen Maritta Viitala on aloittanut henkilökohtaisen avustajan opinnot Forssan ammatti-instituutissa syksyllä 2019. Idea alan vaihtamisen Maritalle syntyi oman keramiikkapajan työtilassa 17 vuoden rupeaman jälkeen. Ilo tuikkii silmissä ja hymy kareilee...

Työhyvinvoinnin lukuvuosi

Lukuvuosi  2019-2020 on nimetty työhyvinvoinnin lukuvuodeksi. Lukuvuoden tavoitteena on työhyvinvoinnin lisääntyminen. Teemavuoteen liittyen media-alan opiskelijat kuvasivat ja haastattelivat FAI:n henkilökuntaa. Katso videoilta miten meille päädytään, mikä failaisia...

Kokiksi valmistunut Ahmed sai vakituisen työpaikan

Marraskuinen aamu valkenee hiljalleen. Forssan Autokeitaan keittiön lämpöisestä valosta kantautuu kattiloiden ja patojen kilinä. Voileivät valmistuvat vitriiniin myytäväksi, ja maanantain lounasta aletaan valmistella. Eteeni keittiön hyörinästä astelee iloisesti...

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto
avoinna ma-to klo 9-15