Tulevaisuusakatemia tuo tulevaisuusosaamisen kaikkien osaamiseksi

Kun puhutaan tulevaisuusosaamisesta, niin silloin kyse on koko LHKK:n tulevaisuustyöstä. Kaikki lähti kahvipöytäkeskustelusta. Sitten syntyi pieni popup-tiimi tulevaisuusosaamisen ympärille. Sitten hetken päästä Kristiina Paju olikin Pariisissa esittelemässä LHKK:n tulevaisuustyötä.

 
 Ensin oli konsepti tulevaisuusakatemiasta. Aloimme pohtia miltä tulevaisuus näyttää kunkin alan näkökulmasta. Sitten lähdimme viemään asioita eteenpäin.
 
– Kristiina Paju, tulevaisuus- ja hankekoordinaattori

Oivalluksen taustalla on innostuminen tulevaisuudesta ja tarve esitellä tulevaisuus innostavana asiana. Kriisejä tulee ja menee. Tärkeää on se, miten niihin osataan varautua ja rakentaa resilienssiä niin ihmiselle itselleen, organisaatiolle kuin alueen yrityksillekin. Opiskelijanäkökulma on tulevaisuusakatemiassakin keskiössä. Sen avulla on opittu ymmärtämään toimijuutta. Sitä mikä vastuu kullakin ihmisellä on tulevaisuudesta ja sen rakentamisesta.

Kristiina     huomasi     World     Future Studies -organisaation konferenssikutsun tulevaisuustutkimuksen töistä. Hän lähetti tiivistelmän organisaatiolle ja kuvasi miten ammatillisen koulutuksen organisaatiossa on tulevaisuusajattelua lähdetty viemään systemaattisesti eri aloille. Pian hän sai esiintymiskutsun Pariisin konferenssiin ja lokakuun lopussa 2023 oli LHKK:n vuoro esitellä onnistumisia kansainvälisellä areenalla etäyhteyksien välityksellä.