TE25-uudistuksen valmistelu – historiallinen uudistus johon ei ole manuaalia

TE25-uudistus tuo palvelut lähemmäs kuntalaisia. LHKK:n alueella se tarkoittaa TyöHämeen työllisyysaluetta                (Hämeenlinna, Hattula, Forssa, Tammela, Humppila, Ypäjä ja Jokioinen), joka ottaa hoidettavakseen työllisyyspalvelut. TE-palveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025. Uudistuksen tavoitteena on luoda palvelurakenne, joka vahvistaa työllisyyttä sekä lisää työ- ja elinkeinopalveluiden saatavuutta ja vaikuttavuutta. Tarkoituksena on myös tuoda palvelut lähemmäksi asiakasta ja kytkeä ne vahvaksi osaksi laajaa kuntaekosysteemiä

LHKK palkkasi Tiina Lepolan TE25- uudistuksen koordinaattoriksi elokuussa 2023 ja hän on siitä asti ollut vastaamassa valmistelusta. Tiina kehuu kuntien osallisuutta ja roolia. Se, että valmisteluun on käytettävissä 100%:n työajalla oleva koordinaattori, kertoo siitä, että LHKK ottaa tämän uudistuksen tosissaan. LHKK:lla on tarjota osaajia yrityksiin ja juuri yritysten tarpeisiin opettajat ja koko henkilökunta ovat aktiivisella otteella tarjoamassa ratkaisuja. Kun tieto kulkee, niin silloin ihmisille löydetään myös työpaikat.

Jos jossain toivon tähän mennessä onnistuneeni (ja tulevaisuudessakin), niin se on siinä, että olen kuunnellut ihmisiä. Eikä kaiken tarvitse olla alusta asti täydellistä. Riittävän hyvä riittää, koska matka jatkuu siitäkin eteenpäin.
En pidä himmeleistä. Se on myös ainoa joulukoriste, jota minulla ei ole. Yksinkertainen on kaunista ja selkeää.
 
-Tiina Lepola, TE25- koordinaattori

Myös tiedon liikkuminen on edellytys sille, että valmisteluissa onnistutaan. Onneksi apua on saanut verkostoilta ja Forssan seudulla, ja tässä on ollut suuri rooli Virta-verkostolla.           

TE24-valmistelussa suurimmat onnistumiset ovat olleet yhdessä tekemisen riemujuhlaa. Ihmiset tekevät muutoksen. Valmistelussa on hyvä henki ja ihmiset ovat sitoutuneet muutoksen tekemiseen. Myös tiedon liikkuminen on ollut edellytys sille, että valmistelussa on onnistuttu.