Uusi Osuma-tiimi vauhdissa

Tiimi aloitti 1.1.2023 tyhjältä pöydältä. Osuma on lempinimi osaamisen kehittämisestä ja markkinoinnista. Tiimi luotiin jatkuvan oppimisen haun prosessin kehittämiseen, eli tiimi keskittyy ei- oppivelvollisten  asiakkuuksiin. Tavoitteena on myönteisen hakijakokemuksen kehittäminen. Myös markkinointi asuu tiimissä. Samoin kuin veto- ja pitovoima.

Töitä on jaettu ja kunkin vastuualueet on tunnistettu. Tiimin kehityskaari on ollut loistava. Ulkoinen vertaisarviointi hakeutumisesta nosti esiin toimivat asiat ja kehittämisen kohdat. Arviointi teki näkyväksi valtavan etenemisen tahdin ja laadun. TE- toimistosta tulee paljon positiivista syötettä tiimille. Olemme toivottu kumppani.

Tiimin tärkeä tehtävä on helpottaa osaamisen tiimejä hakeutumisasioissa, olemme tuulikaappi moniin asioihin.

– Osuma-tiimi

Tapahtumien vuosikello luo rytmiä ja suunnitelmallisuutta tekemiseen. Tiimi on saanut rytmitettyä hakujen alut, haastattelut ja koko prosessin saman rytmiseksi. Se on iso onnistuminen. Tällä kaikella on vaikutusta hakijakokemukseen. Hakija tulee kohdatuksi ja nähdyksi ja kohtaamiselle on aikaa. Omat resurssit saadaan myös suunnattua oikeaan aikaan oikeisiin asioihin.

Tipahtamisvaarassa olevista kiinni pitäminen on yksi tiimin isoista onnistumisista. Mukaan otetaan tarvittaessa virtavalmentajia tai ketä tahansa, jotta opiskelijalle saadaan räätälöityä toimiva suunnitelma. Joskus opiskelu ei välttämättä edes ole oikea asia siinä kohtaa, vaan elämänhallinta saattaa olla asia, joka pitää saada ensin kuntoon. Joskus ratkaisu saattaa olla työkokeilu. Syrjäytyneen ihmisen hintalappu yhteiskunnalle on pahimmillaan 3 miljoonaa euroa. Jos miettii vain yhteiskuntaa, eikä ihmistä itseään, niin on iso säästö kun tilanne saadaan käännettyä uudelle raiteelle.