Laserleikkuri, joka toi ihmiset yhteen

laserleikkurilla koivuvanerista tehdyt korvakorut

Jaana Siiki toimii resursointi-tiimissä suunnittelijana. Uudistettu logo oppilaitoksen materiaaleissa antoi idean. Logohan sopisi hienosti korvakoruksi. Ajatus lähti lentoon kahvipöytäkeskusteluissa ja jalostui prototyypin suunnitteluksi. Ideasta kehittyi kahden tiimin välinen yhteistyö.

Teknisen suunnittelun opettaja Jari-Pekka Ruotanen mallinsi logon laserleikkurille leikkaustiedostoksi. Itse proton tekemiseen tarvittava laserleikkuri löytyi yritysverkostosta, Nukkekoti Väinölästä. Tämän jälkeen idea esiteltiin johtotiimille. Innostus oli välitöntä. Onneksi teknologiatiimin budjetissa oli vielä rahaa jäljellä, joka mahdollisti oman laserleikkurin hankinnan. Tuotevalikoima on laajentunut korvakoruista nimikyltteihin ja joulukoristeista opastetauluihin. Kaikissa tuotteissa keskiössä on uudistettu brändi.

Laserleikkuri mahdollistaa sen, että tuotteita voidaan valmistaa talon sisällä vastuullisesti. Leikkurissa voidaan käyttää laajasti muitakin materiaaleja kuten esim. akryyli, paperi, lasi, pahvi ja nahka.

  Yhteistyö jatkuu. Seuraavat brändituotteet ovat jo mietinnässä.
Käytäväkohtaamisissa tuotteiden perään kysellään: ”koska minä saan omani?

– Jaana Siiki, suunnittelija  

Itse laserleikkuri on uusi oppimisalusta LHKK:n opiskelijoille. Modernien laitteiden tuominen mukaan opetukseen   lisää kiinnostusta alaan. Yritykset voivat kysyä prototyyppien tekemisen ja me voimme yhdistää opiskelijoita ja yrityksiä. Tekninen suunnittelu on paljon muutakin kuin talojen ja koneen osien suunnittelemista. Tästä hyvänä esimerkkinä nämä logotuotteet. Opiskelijoiden määrä on alalla ollut kasvusuuntainen.