Virtapajoista tulevaisuuteen

Virtapajat on Lounais-Hämeen yhteinen pajakonsepti urapolkuohjaukseen ja -valmennukseen. Tavoitteena asiakkailla on lopulta aina koulutus tai työelämä. Virtapajoilla on onnistuttu kirkastamaan osallistujien tulevaisuuden suunnitelmia ja samalla on vahvistettu myös sosiaalisia taitoja ja työelämävalmiuksia. Virtapajat ovat toimineet noin puoli vuotta ja tulokset alkavat jo näkyä. Alussa on aina hakemista, ja tiimin muodostuminen vie oman aikansa, mutta toiminta alkaa pikkuhiljaa löytää tapansa.

Valmentajia kehutaan niin, että poskia punottaa. Jokaisen valmentajankin vahvuuksia on myös tunnistettu.

Outin silmistä näkee, että kaikilla on tulevaisuus. On välittynyt se, että Outi ei tuomitse ketään. Elina haluaa lähteä aina hommiin. Hän ei jää aikailemaan, vaan alkaa tekemään. Tanjalla taas on aina viisasta sanottavaa. Hän osaa pohtia ja analysoida. Tanja sanoikin, että pian kaikilla on kesätyöpaikka. Se on tavoitteellista tekemistä.

– Virtapajojen asiakas

Virtapajoissa on onnistuttu tulevaisuuspuheessa. Unelmat ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat nuorten mielessä. Nuorilla on työn alla unelmakarttoja, jotka tehdään Canva-työkalulla. Tekemisessä on struktuuria ja samaan aikaan nuoret pääsevät itse vaikuttamaan päivien sisältöön. Virtapajat koetaan innostaviksi ja turvallisiksi.

Osaa ajatella tulevaisuutta paremmin. Täältä saa uusia ideoita.
Vaikka mitä opiskelupaikkoja on olemassa. Ymmärrän mikä kaikki on mahdollista. Olen oppinut tuntemaan itseäni paremmin.
Sellaista itsetuntemusta.
 
– Virtapajojen asiakas