Sovelluskehitys organisaation sisältä

Sovelluskehitys on resursointi-tiimin uusimpia aluevaltauksia. Tiimissä on ensin räätälöity olemassa olevia sovelluksia organisaation tarpeisiin ja sen jälkeen on lähdetty kehittämään kokonaan omia sovelluksia.

Sovelluskehittäminen on aidosti käyttäjälähtöistä ja sillä ratkaistaan oikeita käyttäjien haasteita tai tarjotaan käyttäjäkeskeisempiä, aidosti digitaalisia ratkaisuja tehtävien suorittamiseen. Kun ennen tarjoilutilaukseen ravintolasta oli käytössä PDF-dokumentti, niin nyt siihen on käytössä oma sovelluksensa. Työssäoppimisen päiväkirjan sovellus on ollut kokeilussa rakennuspuolella ja autopuolella. Yhteen paikkaan dokumentoituu näin kaikki.

Tekeminen on todella kokeilevaa ja koko ajan yritetään löytää pienin mahdollinen toimiva tuote, jolla ideaa voidaan testata. Kehittämisessä tehdään rautalankamalleja ja alun tekeminen tähtää siihen, että uutta ideaa päästään kokeilemaan mahdollisimman nopeasti, pienellä ja halvalla. Koodaaminen tulee vasta lopuksi. Seuraava sovellus on jo kehitysputkessa.

Työkalupakki kehittyy koko ajan. Sen avulla ratkaisemme organisaation haasteita.

– Janne Kuusela, teknologiapäällikkö