Pasin yritys animoi ja visualisoi – mutta kuka on Pasi?

Tomas Luoma-Aho on 3. vuoden tieto- ja viestintätekniikan opiskelija. Hän lähti yhdessä opiskelijakaverinsa Lauri Vilanderin kanssa pyörittämään Pasin yritystä NYT-yrittäjänä. Nuori yrittäjä -palvelussa voi oppilaitoksen tukemana aloittaa helposti ja kokeilla vaikka kesän ajan miten yrittäminen toimii ja kantaa.

Kaikki lähti opettajan kuvitukseen liittyvästä avunpyynnöstä ja pian Tomas huomasi tekevänsä portfolioita ja referenssejä sekä järjestävänsä   yrittäjäpäivien tietotekniikkaa ja mainontaa. Kaikkien tuntema Yrittäjyyspuu on myös Tomasin kuvittama. Kaikki tämä tekeminen tarvitsi yrityksen taustalle, jotta saatiin laskutus rullaamaan. Tekeminen hyödyttää myös opintoja, sillä siitä saa osaamispisteitä: win-win -tilanne siis.

Tomas kehuu LHKK:n palveluita joustaviksi ja toiminnan käynnistämistä helpoksi. Opinnoissa parasta on puolestaan niiden laajuus saa tehdä kaikkea yrittäjyyskurssista taloudenhallintaan.

Entäpä mistä Pasin yrityksen nimi oikein tulee? Kuka on Pasi?

”Pasi on animaatiohahmo, josta Tomas ja Lauri alkavat tehdä animaatiota kesällä. Kyseessä on “paikallinen forssalainen elämän yliopiston käynyt alan mies”. Nimi lähti jonkun Pasi -huudahduksesta luokassa. Siitä tuli myös yrityksen nimi. Miksei?” kertoo Tomas.