Kestävä kehitys kaikkien alojen osaamiseksi

Kestävän  kehityksen koulutuksemme on visualisoitu kestävän kehityksen puuhun, josta näkyvät kaikki koulutuksemme aiheeseen liittyen. Kullakin alalla on kestävän kehityksen vastaavat ja he myös opettavat sitä omilla aloillaan. Koulutuksia päivitetään sitä mukaa, kun perusteet kussakin tutkinnossa uudistuvat.                Ilmastovastuullinen toiminta tulee pian valittavaksi kenelle tahansa. Meillä halukkaat voivat päästä myös polkuopintojen kautta opiskelemaan HAMKiin kestävän kehityksen ohjelmaan tai bioinsinööriksi.

Työssäoppimisjaksoille on olemassa myös vastuullisuuden oppimispäiväkirja. Aina kun opiskelija lähtee työelämäjaksolle, hän tarkkailee työpaikan vastuullisuusasioita. Näin LHKK:n hyviä käytänteitä saadaan yrityksiin ja yrityksistä takaisin. Opiskelija toimii siinä linkkinä kumpaankin suuntaan. LHKK:n hiilijalanjälkeä on laskettu vuodesta 2021 alkaen. Se nostaa entistä paremmin näkyväksi kaikki ne positiiviset asiat, joita LHKK:ssa tehdään kestävän kehityksen eteen.

Nämä vastuullisuusasiat otetaan täällä tosissaan. Ne ovat strategiassa ja johto on luonnollisesti niiden takana.

– Leena Liukkonen, lehtori

Isoin tunnustus tuli kestävän kehityksen toimikunnalta, kun he palkitsivat LHKK:n sitoumuksen “Hyvinvointia koko LHKK:n yhteisölle”  parhaimmaksi sitoumukseksi. Sitoumus on yhteisöllinen, josta meitä kiiteltiin erityisesti. Olemme sitoutuneet tähän Sitoumus 2050 -palvelussa ja toimenpiteitä sen edistämiseksi seurataan. Tunnustus kertoo paljon siitä hyvästä työstä, jota täällä tehdään.