JobPari: kohtaanto-ongelman ratkaisukeskus

Faktiaan kuuluva, rekrytointi- ja työnantajapalveluita tarjoava Jobpari auttaa työnhakijaa, oli hän sitten Forssan ammatti-instituutin opiskelija tai ei. Jobbarin toimintaa ovat kehuneet paljon esimerkiksi henkilöasiakkaat, jotka kiittelevät jobparilaisia mm. piilotyöpaikkojen sekä oppisopimuspaikkojen löytämisestä. Jobparin kautta saatu työ on koettu myös tavanomaista rikkaampana mukana kulkevan tiiviin oppilaitosyhteistyön vuoksi.

Myös yritykset ovat löytäneet Jobparin ja huomanneet sen olevan hyvä väylä osaajien hankkimiseen. Jobparilla on suora yhteys eri alojen ammattilaisiin ja siten yritysten on mahdollista  saada sana työmahdollisuuksista nopeasti liikkeelle.

Opiskelijan helppo tulla meidän juttusillemme. Tarvittaessa myös ohjeistamme miten työhaastatteluissa kuuluu toimia. Jos asiakas kertoo meille jotain mikä kuulostaa hassulta, vinkkaamme ettei niin kannata sanoa yrityksessä.

Riikka Mäkinen, HR-asiantuntija / Faktia Oy

Jobpari nähdään kohtaanto- ongelman ratkaisukeskuksena. Tarvittaessa se esimerkiksi auttaa oppisopimuksen  kanssa mahdollistaen opiskelijalle työsuhteen ja yritykselle sen tarpeisiin sopivan työntekijän. Yritykset luottavat Jobpariin; jos Jobparin kautta tulee suositus sopivasta henkilöstä, niin yritykset tietävät saavansa hyvän tekijän. Jobpari on haluttu kumppani.

Vuonna 2023 Jobparin kautta työllistyi 110 henkilöä ja lisäksi kymmenen opiskelijaa oli oppisopimuksella töissä kesän ajan. Myös asetetut myyntitavoitteet ylitettiin; se jos mikä puhuu onnistumisen puolesta. Jobpari tekee opiskelijavuokrausta vähän toisin kuin muut ja on toiminut esimerkkinä muille. Matkiminen onkin paras kehu mitä voi saada!