Fokka Säätiö – kokonaisvaltainen vastuunkantaja

Olemme tehneet tietoisen valinnan: haluamme olla yksi aktiivisista toimijoista seutumme elinvoiman edistäjänä. Emmekä pelkästään ammatillisen koulutuksen toteuttajana vaan kokonaisvaltaisena vastuunkantajana työllisyyden hoidossa.

Haluammeolla seutumme kuntien kumppani, ylittää yhteistyössämme kuntarajoja, kaataa siilojen seiniä ja toimia siltojen rakentajana. Tämän kaiken tueksi päätimme perustaa säätiön, joka aikoo olla yksi seutumme työllisyydenhoidon kehittäjä sekä palveluntarjoaja. Sen asiakkaita olisivat enemmän tukea tarvitsevat ja se voisi olla monelle ensimmäinen askel kohti työelämää ja omaa uraa.

Fokka Säätiö rekisteröitiin vuonna 2022 ja vuoden aikana tehtiin jo merkittäviä avauksia, kun elokuussa 2024 päästiin tuottamaan seudulle nuorten ohjaamo- ja etsivän nuorisotyön palveluita. Esimerkiksi Virta-pajat (nuorten työpaja) ovat osana Fokka Säätiön palvelutarjontaa. Fokka Säätiö on jo nyt paikallinen vahva toimija, joka luo vaikuttavia ratkaisuja, joiden avulla ihmiset voivat löytää omia polkujaan.