Brändiä tukevat vastuulliset liikelahjat

LHKK:n yksi arvoista on vastuullisuus. Vastuullisuus on pieniä valintoja, joilla on suuria vaikutuksia ja liikelahjojen vaihtaminen ekologisempiin on hyvä esimerkki tällaisista teoista.

Ennen nuorille jaettiin muovipäällysteisiä karkkeja, nyt kotimaisia xylitol-pastilleja kartonkipakkauksessa. Educa- messuilla   jaettiin huolella suunniteltu, siemenpaperista tehty kirjanmerkkinä toimiva esite, josta multaan laitettuna kasvaisi yrttejä. Kun ennen tapahtumissa pyöritettiin onnenpyörää palkintona huulirasvoja, nyt kävijä saa tehdä itselleen rintamerkin paikallisen vaatevalmistajan ylijäämäkuosikankaista. Halpojen mustekynien tilalle hankittiin uudelleentäytettäviä, kierrätysmateriaalista tehtyjä lyijykyniä. Mainosmyyjältä ei hankittu enää sateenvarjoa tai parkkikiekkoa, vaan omilla keramiikan opiskelijoilla teetettiin LHKK:n liikemerkillä varustettu kulho tai elintarvikepuolelta tilattiin tuoretta leipää työpaikalle vietäväksi.

Kun mainostuotteiden jakajia on paljon on hankala jäädä mieleen ja vaikea toimia samaan aikaan vastuullisesti tai kustannustehokkaasti. Me teimme sen ja takaisin entiseen emme enää palaa.