Uutinen

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymälle valtakunnallinen Työ & Taito -palkinto

avatar

Anu 18.4.2024

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä LHKK:lle myönnettiin Työ & Taito -palkinto AMKE-päivien yhteydessä 17.4.

Suomen Yrittäjät, Mestarikiltaneuvosto ry ja Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry myöntävät vuosittain Työ & Taito -palkinnon. Palkinnon keskeisinä kriteereinä ovat aktiivisuus ja innovatiivisuus työelämäyhteistyössä, yrittäjyyden tukemisessa sekä ammattitaidon hankkimisessa. Vuonna 2024 palkinnon erityiskriteereinä olivat muun muassa maahanmuuttajien osaamisen kehittäminen, oppisopimuskoulutuksen edistäminen sekä työssä olevien täsmäosaamisen varmistaminen.

”LHKK:n tekee vahvaa ja strategista yritysyhteistyötä. LHKKlla ja alueen yrittäjäyhdistyksillä on kumppanuussopimus. Yhdessä Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry:n kanssa on madallettu kynnystä yrittäjyyden kokeilemiseen. Lisäksi kuntayhtymä on keskeisessä roolissa TyöHäme -työllisyyspalvelualueen kehittämistoiminnassa”, toteaa Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Kristiina Nyholm.

LHKK:n opiskelijat menestyvät erinomaisesti ammattitaitokilpailuissa. Myös maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen vaikuttavuus on erinomaisella tasolla. Työnantajat käyttävät aktiivisesti oppilaitoksen palveluita sekä rekrytointitilanteissa että henkilöstön kouluttamisessa.

”Nämä esimerkit kertovat LHKK:n johdon ja henkilöstön erinomaisesta koulutusosaamisesta”, iloitsee Mestarikiltaneuvosto ry:n ylioltermanni Pirjo Savolainen.