Uncategorized

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä on jälleen Great Place To Work®

avatar

Tanja 07.12.2023

Olemme Great Place to work sertifioitu

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymässä on vuonna 2023 jälleen saatu tunnustuksia. Valtioneuvoston kestävän kehityksen toimikunta palkitsi vuoden 2022 vaikuttavimmat sitoumukset sekä green deal -sopimukset ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä sai vuoden parhaan kestävän kehityksen sitoumuksen palkinnon.  ”Palkittavat edistävät toiminnallaan muutosta kohti sosiaalista, ekologista ja taloudellista kestävyyttä. Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän sitoumus tähtää opiskelijoiden ja koulutuskuntayhtymän koko henkilöstön hyvinvoinnin vahvistamiseen monipuolisin keinoin” valtioneuvoston perusteluissa sanotaan.

LHKK:n henkilöstön hyvinvointi nousi myös keskeisesti esiin kun marraskuussa tehty henkilöstömittaus tuotti toisena vuotena peräkkäin sille Great Place to Work -sertifioinnin. Sertifikaatin saaminen on merkki loistavasta työntekijäkokemuksesta, joka ilmenee myös LHKK:n tutkimustuloksista.

Yhtymäjohtaja Maaria Silvius on otettu saadusta sertifioinnista. “Se on tunnustus henkilöstöltä ja henkilökohtaisesti arvostan sen todella korkealle. Organisaatiossamme työskentelee sitoutunut ja osaava, kehittämishaluinen henkilökunta ja haluamme tehdä heidän eteensä kaiken voitavamme, jotta heidän olisi hyvä työskennellä juuri meillä. LHKK:ssa henkilöstö on tärkein voimavaramme ja työskentelemme jatkuvasti monella saralla tehdäksemme siitä hyvän työpaikan kaikille. Arvomme ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus ja edelläkävijyys ja ne edellyttävät myös yhteisömme kulttuurilta paljon. Haluamme toimia arvojemme mukaisesti joka päivä.”

Great Place to Work -sertifiointi™ on luotettava ja globaalisti arvostettu tunnustus erinomaisesta työntekijäkokemuksesta, luottamukseen perustuvasta yrityskulttuurista ja sitoutuneisuudesta hyvän työpaikan rakentamiseen. Sertifiointi on kolmannen osapuolen, Great Place to Work®:n, myöntämä tunnustus erinomaisesta työntekijäkokemuksesta. Työntekijäkokemus on tutkittu Trust Index -henkilöstötutkimuksella ja siksi sertifiointi perustuu työntekijöidemme aitoihin kokemuksiin.

Vastaajia LHKK:ssa oli ihailtavat 136 joka on lähes 75 % henkilöstön määrästä. Vuoden takaiseen vastaavaan tutkimukseen verrattuna keskeisissä mittareissa oli myös selkeä nousu. Esimerkiksi väittämään “Kokonaisuudessaan tämä on todella hyvä työpaikka” 84 % vastanneista valitsi vaihtoehdon Aina totta tai Usein totta. Tässä koontikysymyksessä oli merkittävä 11 %:n nousu, joka on merkki siitä että vuoden aikana tehdyt satsaukset ja kehittämistoimet ovat onnistuneita. ”Olemme kehittämistyössä keskittyneet henkilöstön esiin tuomien asioiden muuttamiseen ja se on selvästi kannattanut! Tämän uuden tutkimuksen myötä saamme taas arvokasta tietoa mitä työntekijämme toivovat työpaikassamme ja -yhteisössämme kehitettävän ja se on meille kaikki kallisarvioisinta tietoa” Silvius iloitsee kiitollisena ja lupaa kehittämistyön jatkuvan henkilöstön kanssa yhdessä – kuten LHKK:ssa aina.

Osoitus hyvän työpaikan rakentamisesta

”Sertifiointi osoittaa Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän olevan sitoutunut kehittämään kulttuuriaan ja rakentamaan hyvää työpaikkaa” kertoo Great Place to Work Suomen toimitusjohtaja Katriina Grönqvist. ”Yrityskulttuurin kehittäminen on tärkeää – sekä työntekijöiden että liiketoiminnan kannalta. Kulttuurin kehittämistyö ei kuitenkaan koskaan lopu, sillä henkilöstön hyvinvoinnista ja heidän kokemuksestaan on tärkeää pitää huolta jatkuvasti.”

”Olemme osaltamme mukana kehittämässä suomalaista työelämää sekä määrittelemässä miltä tulevaisuuden yhteiskunta ja työelämä näyttää” listaa Silvius ja kertoo LHKK:n olevan ammatillisen koulutuksen edelläkävijä myös tässä asiassa. ”Meidän vastuullisuustyömme sekä erityisesti tiimiorganisaatiomme kiinnostavat verkostoissamme kovasti ja meitä pyydetään usein esittelemään niitä eri toimijoille. Kehittämistämme seurataan mielenkiinnolla ja siitä otetaan mallia.”

Lisätietoa

Yhtymäjohtaja Maaria Silvius

+358 403474036

maaria.silvius@lhkk.fi

Henkilöstöpäällikkö

Seija Lempiäinen

+358 403474260

seija.lempiainen@lhkk.fi