Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Yrittäjän alan vaihto

Somerolainen Maritta Viitala on aloittanut henkilökohtaisen avustajan opinnot Forssan ammatti-instituutissa syksyllä 2019. Idea alan vaihtamisen Maritalle syntyi oman keramiikkapajan työtilassa 17 vuoden rupeaman jälkeen. Ilo tuikkii silmissä ja hymy kareilee suupielessä hänen kertoessa opiskelun myönteisistä vaikutuksista.

Opiskelupaikkana Forssan ammatti-instituutin tilat Saksankadulla ja alan vastuuopettaja Teija Asikainen saavat  kiitosta. Opinnot ovat kuluneet mielenkiintoisissa merkeissä uutta oppiessa. Harjoittelua ja lähiopetusta on ollut juuri oikeassa suhteessa. Opiskelu on ollut monimuotoista, pääosa opinnoista suoritetaan työelämässä. Marittan harjoittelupaikaksi valikoitui kodikas hoivakoti Tervaskanto Somerolla. Työpäivät ovat olleet mukaansatempaavia ja innostavia. Työpaikkaohjaaja Someron Tervaskannossa saa myös kiitokset.

Opiskelu aivan uuteen ammattiin jo aikuisena yrittäjänä on tuonut Maritta Viitalalle innostuksen opiskella lisää. Suunnitelmissa onkin jatkaa heti valmistumisen jälkeen opiskelua lähihoitajaksi. Lähihoitajan opinnot jatkuvatkin lähes saumattomasti henkilökohtaisen avustajan opintojen päätyttyä.

Keramiikka-alan yrittäjän usko tulevaisuuteen uudella alalla on vahva. On hienoa päästä tekemään töitä, sillä samalla sydämen ilolla mikä keramiikka-alalle aikoinaan vei. Eikä keramiikka suinkaan ole unohdettu. Monipuolinen nainen syventyy vapaa-ajalla metalligrafiikan saloihin. “Rohkeasti vain uutta oppimaan. Se kannattaa aina!”, sanoo Maritta Viitala terveisensä muille aikuisopiskeluista haaveileville haastattelun päätteeksi. “Koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa unelmia!”

Teksti ja kuvat: Maarit Murtomäki, media-alan opiskelija

Maritta Viitala

Tarinoita

Ideasta tuotteeksi

Ideasta tuotteeksi - tällaista syntyy monialaisella yhteistyöllä Keramiikkaosaston opiskelijaryhmällä oli keväällä...