Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Visuaaliset digitaidot ja audiovisuaaliset digitaidot – uudet kansalaisuustaidot(ko)

Digitalisaatio ja digitaidot ovat olleet jo pitkään kuuma ja suosittu aihe yhteiskunnan muutoksessa. Koulutuksia ja kursseja on aiheesta tarjolla joka tarpeeseen.

“Välineiden ja ohjelmien tekninen käyttö on tärkeää mutta mihin on unohtunut toinen tärkeä asia, visuaalisuus? Maailma on visuaalisempi kuin koskaan ja se vaan korostuu tulevaisuudessa” toteaa media-alan ja kuvallisen ilmaisun opettajamme Petri Kujamäki. Hän opiskelee tällä hetkellä LAB Muotoiluinstituutissa ylempää amk-tutkintoa ja tekee meille opinnäytteenä tutkimuksellisen kehittämistyön, joka kantaa työnimenä Median uudet maailmat – uudet viestinteknologiat.

“Pääaiheena on kuitenkin visuaalisuus sen kaikissa muodoissa. Miksi ei aiemmin ole puhuttu mitään visuaalisista digitaidoista? Visuaaliset digitaidot sanaa ei löydä edes Google, ja se on jotain se! Keksinkö ihan uuden sanaparin? Kohta löytää Googlekin, enemmän ja tarkemmin. Tästä tulee meillä iso juttu ja koulutustarjontaan uusia asioita.

Mitä mieltä sinä olet, mitä sinun mielestäsi ovat visuaaliset digitaidot? Tarvitaanko niitä ja millaisia? Osallistu keskusteluun LinkedInissä, osa kommenteista saattaa päättyä jopa lopulliseen opinnäytetyöhön.

Tarinoita

Ideasta tuotteeksi

Ideasta tuotteeksi - tällaista syntyy monialaisella yhteistyöllä Keramiikkaosaston opiskelijaryhmällä oli keväällä...