Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Teatteri-illallinen oli menestys

Forssan ammatti-instituutti järjesti toisen kerran suositun teatteri-illallisen, tällä kertaa Hotelli Scandic Forssassa.

Teatteri-illallisen teemaksi valittiin kestävä kehitys ja sen siivillä kotimainen lähiympäristössä tuotettava kasvis. Sesonkiajattelu kuului myös vahvasti arvoihin. Toisena pääruokavaihtoehtona tarjoiltiin lähituotettua possua ja jälkiruokana kurpitsamoussea ja lakukakkua. Menun sekä esille laitoin suunnitteli opettaja Tiina Nurmi. Ravintola- ja cateringalan opiskelijat tekivät Tiinan suunnittelun pohjalta käytännön työt. Opiskelijoita oli mukana kaikilta vuosiluokilta. Enemmistö opiskelijoista oli kokkiopiskelijoita, pieni osa tarjoilijaopiskelijoita. Toteutus kerrytti opiskelijoiden osaamispisteitä.

Illasta saatiin paljon positiivista palautetta, etenkin opiskelijoiden voimalla tuotetun työn lopputulosta ihasteltiin. Oikeat asiakastyöt tuovat opiskelijoille vastuuta sekä ammattimaisuutta omaan työhönsä. Asiakastyöt ovat tärkeä oppimisen muoto. Aidot asiakastyöt lisäävät opiskelijoiden osaamista ja paineensietokykyä sekä kasvattavat ammattitaitoa. Työtä tehtiin monipuolisesti, teatteri-illallisella kokkiopiskelijat pääsivät harjoittelemaan myös tarjoilemista.

Illan esityksenä nähtiin ympäri Suomea esitetty, stand up-koomikko Ismo Leikolan ja Kalle Pylvänäisen kirjoittama nauruilottelu Saikkua kiitos! Jonka rooleissa nähtiin Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen. Esityksen aihe oli kaikille suomalaisille tuttu: terveys ja sairaus, terveyskeskukset ja sairaalat, lääkärit, potilaat ja sairaanhoitajat.

Yhteistyökumppaneina teatteri-illallisella toimivat Paijan tilateurastamo, Koivulan kuorimo, Orastava aurinko, Kytösalon luomutila, Kotipellon puutarha ja Hotel Scandic Forssa.

Teksti: viestintäsuunnittelija Tanja Nyman
Kuvat: opettajat Tiina Nurmi ja Juha Pakkanen

Tarinoita

Ideasta tuotteeksi

Ideasta tuotteeksi - tällaista syntyy monialaisella yhteistyöllä Keramiikkaosaston opiskelijaryhmällä oli keväällä...