Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Suuntautumisen vaihtaminen antoi Katrille motivaatiota ja intoa opiskeluun

Forssan ammatti-instituutissa merkonomiksi opiskeleva 18-vuotias Katri Järvinen halusi aluksi kaupan kassalle, mutta mieli muuttui vuosien aikana, ja tällä hetkellä hän suuntautuu taloushallintoon 

-Asun itse Somerolla ja päädyin opiskelemaan Forssaan, sillä en halunnut lähteä Saloon, ja matkat Forssaan on mukavat kulkea, sanoo Katri.

Katri suorittaa tällä hetkellä laskutuksen ja reskontran sekä kirjanpidon näyttöä tilitoimisto Rantalaisella Turussa. Hän suoritti palkanlaskennan näytön samassa yrityksessä, mutta paikkakuntana oli Salo.  

-Pääsen tekemään ihan normaalisti kirjanpidon sekä reskontraan liittyviä töitä. Teen käytännössä ihan samoja hommia mitä taloushallinnon alan työntekijät tekevät, hän kertoo.

Aluksi Katri teki töitä opastuksella, mutta nykyään hän pääsee tekemään töitä todella paljon itsenäisesti. Hän kertoo, että työpaikalla ei tule tylsää ja päivät eivät ole ikinä samanlaisia.  

-Työpaikallani olen viihtynyt hyvin, työkaverit ovat ottaneet minut hyvin mukaan, enkä ole jäänyt ulkopuolelle. Olen päässyt mukaan jo firman ulkoilupäiviin sekä pikkujouluihin. 

Korona on vaikuttanut työpaikkaan ja työpäiviin myös Katrilla, mutta n on saanut valtavasti apuja kivalta työporukaltaan.  

-Minä ja työkaverini toivomme minun jäävän tänne töihin työharjoittelun jälkeenkin, mutta se jää nähtäväksi, hän mietiskelee. 

Opinnot Katrilla ovat edenneet hyvin, ja hän on valmistumassa etuajassa.  

-Valmistun helmikuun lopussa eli pari kuukautta aikaisemmin kuin piti. Vietän valmistumiseeni asti aikani viimeisessä harjoittelussa. Olen saanut hyvin apuja ja neuvoja sekä koskaan ei ole jäänyt harjoittelut siitä kiinni, ettei sopivaa työpaikkaa olisi löytynyt, Katri iloitsee.

Palkanlaskennan ja kirjanpidon ohjelmat ovat olleet haastavia opeteltavia asioita Katrilla. Eniten hän on pitänyt kaikista työharjoitteluistaan sekä ryhmätöistä.  

Katrin opinnot ovat vaatineet ahkeruutta, oma-aloitteisuutta sekä intoa. Aluksi hänellä ei ollut motivaatiota eikä keskittymistä opiskeluun, kunnes vaihtoi suuntautumistaan, ja alkoi huomaamaan motivaation lisääntymisen alaa kohtaan.  

-Mielestäni tulevien opiskelijoiden kannattaa olla avoimia ja innokkaita, jotta opinnot menevät siihen suuntaan kuin haluaa. Ei työelämässäkään pärjää koko ajan jonkun ohjeistuksella. Opettajiin kannattaa olla heti yhteydessä, jos huomaa että ala ei ole sellainen, josta tykkää tai suuntautuminen on väärä, kertoo Katri.

Katrin suurin tavoite on jäädä Rantalaiselle töihin. Nuoresta iästä huolimatta, hän on kesästä lähtien rakentanut omaa taloa ja siinä meneekin käytännössä koko hänen vapaa-aikansa.  

-Jatkoin kesätöitäni Lidlissä, ja se on ainakin vielä sopinut ihan hyvin arkeeni mukaan. Nyt olen myös päässyt lähes normaaliin arkeen, kun olen päässyt Paimion lentopallo rinkiin sisälle, hän toteaa. 

Tästä voidaan todeta, opintojen ohella aikaa jää myös monelle muulle asialle. Katri ehtii hyvin näkemään myös kavereitaan vapaa-ajalla.  

Teksti ja kuva: Noora Jussila, merkonomiopiskelija, viestinnän työssäoppija

Tarinoita

Ideasta tuotteeksi

Ideasta tuotteeksi - tällaista syntyy monialaisella yhteistyöllä Keramiikkaosaston opiskelijaryhmällä oli keväällä...