Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Poikkeustilanteen järjestelyt Forssan ammatti-instituutissa ja Faktiassa, päivitys 17.4.2020

  1. Lähiopetus

Hallitus on päättänyt jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka. Tiedotteen mukaan opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan kesään asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii. Opetus tapahtuu etä- ja verkko-opintoina. Työpaikalla tapahtuva opiskelu jatkuu, ks. kohta 4.

Tärkeintä on, että kaikkien opiskelijoiden opinnot etenevät poikkeustilanteesta huolimatta. Vastuuopettaja ja opiskelija pitävät yhteyttä puhelimitse, verkossa, whatsappilla ja wilmassa.  Opetus etenee lukujärjestyksen mukaan ja opettajat antavat tehtävät ja ohjaavat verkkoympäristöissä. Opiskelijan tulee osallistua verkko-opetukseen ja suorittaa annetut tehtävät.

Joissakin erityistilanteissa opiskelija voidaan kuitenkin ottaa koululle suorittamaan näyttöjä tai opintoja tai saamaan henkilökohtaista ohjausta. Kyseessä ovat tällöin yksittäiset opiskelijat tai pienryhmät. Yli 10 henkilöä ei voi olla missään tilanteissa koolla yhtä aikaa.  Alaikäisen kohdalla asiasta sovitaan huoltajan kanssa. Turvallisuus- ja hygieniasuunnitelma laaditaan näissä tilanteissa erikseen tartunnan minimoimiseksi.

Kaikissa opintoihin liittyvissä asioissa ole yhteydessä vastuuopettajaasi tai opiskelijapalveluiden henkilöstöön.

  1. Valmistumassa olevat opiskelijat

 Valmistumassa olevien opiskelijoiden valmistuminen pyritään turvaamaan erityisesti esim. jatko-opintoihin siirtymisen vuoksi. Opot ottavat yhteyttä opiskelijoihin sovitusti jatko-opintoinfojen merkeissä. Näyttöjen suorittaminen pyritään järjestämään poikkeustilanteesta huolimatta aikataulussa.

 

  1. Valmistumisjuhla

FAI:n kevään valmistumisjuhla järjestetään verkon välityksellä to 28.5.2020 klo 18. Juhlatilaisuus tallennetaan ja se on myöhemmin katsottavissa verkkosivustollamme.

Kutsumme tämän lisäksi kaikki kevään aikana valmistuneet myös erilliseen juhlatilaisuuteen syksyn aikana juhlistamaan hienoa saavutustaan. Tiedotamme tästä erikseen.

  1. Työpaikalla tapahtuva opiskelu

 Käynnissä olevat työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksot ja näyttöjen suorittaminen jatkuvat, mikäli se on edelleen mahdollista työpaikalle ja opiskelijalle. Katso erillinen ohje nettisivulla työpaikalla tapahtuvan oppimisen käytänteistä.

Työympäristön tulee olla turvallinen opiskelijalle. Mikäli työpaikalla on suuri riski saada koronatartunta, on suositeltavaa, että työpaikalla järjestettävää koulutusta tai näyttöjä jatketaan vasta, kun riskiä ei enää ole. Opettajat arvioivat näyttöjä suunnitellun mukaisesti työpaikkakäynneillä, turvallisuus- ja hygieniamääräykset huomioiden. Tarkista työpaikalta, että työpaikalla tapahtuva oppiminen on edelleen ok ja näyttö voidaan tehdä suunnitellusti. Varaudu siihen, että suunnitelmat voivat muuttua nopeasti ja näyttösuunnitelmaa täytyy muuttaa, mikä tarkoittaa, että hoksia ja opiskeluaikaakin muutetaan. Opiskelijan opinto-oikeus ja siihen liittyvä toimeentulo turvataan poikkeustilanteessa.

  1. Opiskelijan laitteistotarve

 Mikäli opiskelijalla ei ole tarvittavaa tietokonetta, oppilaitos voi lainata tietokoneen poikkeusajalle. Keskustele asiasta vastuuopettajasi kanssa.

  1. Opiskelijaruokailu

 Opiskelijaravintolamme ovat kiinni toistaiseksi. FAI on käynnistänyt kuitenkin takeaway-lounasjakelun perustutkinto-opiskelijoilleen ja se jatkuu koko poikkeusajan. Lounasta voivat tilata maksutta ne opiskelijat, joille maksuton lounas normaalioloissakin opinnoissa kuuluu. Tarjoamme maksuttoman lounaan niin etäopinnoissa oleville kuin työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoilla oleville perustutkinto-opiskelijoille. Maksuton lounas ei kuulu oppisopimuksella tai työvoimakoulutuksessa opiskeleville perustutkinto-opiskelijoille eikä muihin koulutuksiin tai tutkintoihin.

Ruuan hakijalle ilmoitetaan tarkempi hakuajankohta ruuhkien välttämiseksi ja hygieniasäädösten varmistamiseksi turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Takeaway-lounas on lämmitettäväksi tarkoitettua ruokaa, annoksiksi pakattuna. Pakkaus voi sisältää puolivalmisteita. Ruoka on laktoositonta. Muita erityisruokavalioita valmistetaan vain erittäin painavista syistä.

Maksuttomaan lounaaseen oikeutetut opiskelijat ja heidän huoltajansa ovat saaneet tilauslinkin wilmassa. Huomio: jatkossa hakupäivät ovat maanantai ja keskiviikko, koska ruokien säilyvyys voidaan taata vain kolmeksi päiväksi.  

Lisätietoa ruokapalvelusta Sari Tallbacka, ruokapalveluesimies, p. 050 5166 223

  1. Opiskelijaterveydenhuolto

 Terveydenhoitajiin voi olla yhteydessä puhelimitse ja wilman kautta matalalla kynnyksellä. Kaikki palvelut toimivat, paitsi vastaanottoa ei järjestetä (kts. Wilma-viesti).

Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä terveydenhoitajiin, mikäli on kysyttävää tai huolia.

  1. Kuraattorit ja psykologi

 Kuraattorit ja psykologi työskentelevät etänä. Heidät saa kiinni normaalisti wilman, puhelimen tai whatsappin välityksellä. Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä kuraattoreihin, mikäli on kysyttävää, huolia tai haluaa purkaa ajatuksiaan poikkeustilanteesta. (kts. Wilma-viesti).

  1. Opintotoimisto

Tutkintotodistukset ja muut asiakirjat ovat saatavissa. Kysy tarkemmin opintotoimistosta: koulutussihteeri@lhkk.fi tai 03 245 7392.

Ajankohtaista

Koronarokotukset 1.10.

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄFacebookInstagramlinkedinyoutubeTIEDOTE KORONAROKOTUKSESTA FSHKY järjestää ajanvarauksettoman koronarokotustilaisuuden koululla opiskelijoille. Rokote on Moderna Spikevax. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Rokotteita annetaan niin...

Vuoden puhtauspalvelualan työpaikkaohjaajat löytyvät Ypäjältä

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄFacebookInstagramlinkedinyoutube Vuoden puhtauspalvelualan työpaikkaohjaajat löytyvät Ypäjältä Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä on valinnut vuoden 2021 puhtauspalvelualan työpaikkaohjaajiksi Miia Rusasen ja Mia Metsärannan Ypäjän...

Koronatilanne oppilaitoksessa, 3.9.

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄFacebookInstagramlinkedinyoutubeTiedote 3.9.2021 Palaamme maanantaina 6.9.2021 lähiopetukseen. Pyrimme edelleen välttämään ryhmien sekoittumista. Muut tutut turvallisuusohjeet ovat edelleen voimassa. Opiskelijoille suositellaan maskin...

Etäopetuksen take away -lounas

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄFacebookInstagramlinkedinyoutubeEtäopetuksen take away -lounas vko 35 Perustutkintokoulutuksen ensimmäisen vuoden opiskelijat, jotka ovat aloittaneet opintonsa elokuussa 2021 ja ovat etäopetuksessa viikon 35 (30.8-3.9.2021) voivat...

Tervetuloa opiskelemaan

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄFacebookInstagramlinkedinyoutubeTervetuloa opiskelemaan   Opintojaan jatkavat päätoimiset pt-opiskelijat saapuvat keskiviikkona. Uusien opiskelijoiden kanssa aloitus sujui varsin mallikkaasti, kiitos kaikille. Kanta-Hämeen...

Ilmoitustaulu

Syksyn kokousaikataulut

Yhtymävaltuusto kokoontuu syyskaudella 16.11.2021. Yhtymähallituksen syksyn kokouspäivät ovat 24.8.2021, 21.9.2021, 26.10.2021, 16.11.2021 ja 7.12.2021.

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395

Tietosuoja