Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Kuva esittelee tätä sivua, ja siinä lukee Joko tiedät mikä sinusta tulee isona?

Opiskele itsellesi uusi ammatti

Olitpa sitten koulusi päättävä nuori tai jo työelämässä, meiltä voit löytää itsellesi uuden suunnan.

Meillä voit valmistua mm. seuraaviin ammatteihin: ajoneuvoasentaja, artesaani, elintarvikkeiden valmistaja, IT-tukihenkilö, kodinhuoltaja, kokki, koneistaja, kosmetologi (YO), leipuri-kondiittori, levyseppä-hitsaaja, lihatuotteiden valmistaja, luonnonvaratuottaja, luonto-ohjaaja, lähihoitaja, maalari, matkailupalveluiden toteuttaja (YO), mediapalvelujen toteuttaja, merkonomi, ohjelmistokehittäjä, perustason ensihoitaja, putkiasentaja, suunnitteluassistentti, sähköasentaja, talonrakentaja, tarjoilija, toimitilahuoltaja, varastonhoitaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja sekä ympäristönhuoltaja.

Olisiko joku näistä sun juttu?

Kauneudenhoito (YO)

Jos meikkaaminen on mielipuuhaasi tai kauneushoitojen tekeminen kiinnostaa, tämä on sinun juttusi! (edellyttää YO- tai muuta toisen asteen pohjakoulutusta)

Ravintola

Tunnetko paloa ruuanlaittoon tai innostaako asiakaspalvelu? Jos olet oman elämäsi Gordon Ramsay, tai tarjoilijan homma kiinnostaa, tämä on sinun alasi.

Luonto- ja ympäristö

Jos metsissä samoaminen on lähellä sydäntäsi ja haaveilet luonto- ja eräoppaana toimimisesta, tämä on sinun juttusi.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelu

Kiinteistön- tai kodinhoitajaksi tai siivoajaksi pääset tämän koulutusalan kautta – tältä alalta ei hommat lopu!

Matkailu (YO)

Haluatko valloittaa maailman ja tehdä siitä itsellesi uran? Silloin matkailuala on sinun juttusi! (edellyttää YO- tai muuta toisen asteen pohjakoulutusta)

Elintarvike

Jos Suomi leipoo -ohjelma kuuluu suosikkeihisi, tai elintarvikkeiden valmistaminen kiinnostaa, tämä on sinun alasi. Ruokaa tarvitaan aina!

Perustutkinnot

Haluatko saada itsellesi ammatin? Suorittamalla ammatillisen perustutkinnon hankit laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet valitsemasi alan eri tehtäviin. Mikäli päätät peruskoulun keväällä, voit hakeutua suorittamaan perustutkintoa yhteishaun kautta. Koulutukseen voi hakeutua myös joustavasti, ympäri vuoden. Perustutkintojen suorittamiseen tarjoamme yksilöllisiä opintopolkuja. Voisiko sinun polkusi olla, kaksoistutkinto, urheiluakatemia, yrittäjyys, tai kansainvälisyys?

Koulutukseen voit hakeutua ympäri vuoden ja aloittaa voit joustavasti.

Tutustu tarjontaamme ja hae mukaan:

Ajoneuvoasentaja, Artesaani, Elintarvikkeiden valmistaja, IT-Tukihenkilö, Kiinteistönhoitaja, Kodinhuoltaja, Kokki, Koneistaja, Kosmetologi, Leipuri-kondiittori, Levyseppähitsaaja, Lihatuotteiden valmistaja, Luonto-ohjaaja, Lähihoitaja, Maalari, Matkailupalvelujen tuottaja, Mediapalvelujen toteuttaja, Merkonomi, Ohjelmistokehittäjä, Perustason ensihoitaja, Putkiasentaja, Suunnitteluassistentti, Sähköasentaja, Talonrakentaja, Tarjoilija, Toimitilahuoltaja, Varastonhoitaja, Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, sekä Ympäristönhuoltaja

 

Päivitä osaamistasi ammattitutkinnolla

Haluatko päivittää olemassa olevaa osaamistasi tai todistuksen olemassa olevasta osaamisestasi? Ammattitutkinto on osoitus työelämässä tarvittavasta kohdennetusta osaamisesta tai rajatumpien työtehtävien hallitsemisesta. Voit hakeutua suorittamaan ammattitutkintoa, jos sinulla on alan peruskoulutus tai työelämässä hankittua osaamista ja pari vuotta alan työkokemusta. Opiskelet vain niitä asioita, joita et vielä osaa: tutkinnon suorittaminen henkilökohtaistetaan aiemman osaamisesi perusteella. 

Näyttötutkintoihin ja oppisopimuskoulutukseen voit hakeutua joustavasti ympäri vuoden.

Tutustu tarjontaamme ja hae mukaan: Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto, Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, Kehitysvamma-alan ammattitutkinto, Leipomoalan ammattitutkinto, Liiketoiminnan ammattitutkinto, Luontoalan ammattitutkinto, Lähiesimiestyön ammattitutkinto, Kuormausnosturikoulutus, maarakennusalan ammattitutkinnon osa, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, Ruokapalvelujen ammattitutkinto, Torninosturin kuljetus, (talonrakennusalan ammattitutkinnon osatutkinto), Yrittäjän ammattitutkinto.

Erikoisammattitutkinnot

Erikoisammattitutkinto on osoitus alan syvällisestä ammatin hallinnasta tai monialaisesta osaamisesta, ja tutkinnon voit suorittaa työn ohessa. Voit hakeutua suorittamaan erikoisammattitutkintoa, kun sinulla on alan peruskoulutus tai muuten hankittu alan osaaminen. Suositeltavaa on noin viiden vuoden työkokemus alalta. Opiskelet vain niitä asioita, joita et vielä osaa: tutkinnon suorittaminen henkilökohtaistetaan aiemman osaamisesi perusteella. 

Erikoisammattitutkintoihin ja oppisopimuskoulutukseen voit hakeutua joustavasti ympäri vuoden.

Katso koulutustarjontamme ja hae mukaan:

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto – dieettikokki, Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, Leipomoalan erikoisammattitutkinto, Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto, Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto, Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto sekä Vanhustyön erikoisammattitutkinto

 

Täydennys- ja korttikoulutukset

Täydennyskoulutuksilla kehität ammatillista osaamistasi, saat tuoreita näkökulmia tekemiseesi ja kehitysideoita omaan työhösi. Koulutusten kestot vaihtelevat muutaman tunnin tietoiskuista useamman kuukauden mittaisiin kehittämisvalmennuksiin. Koulutukset toteutetaan joustavasti, jotta työn ja opiskelun yhdistäminen olisi sinulle mahdollisimman helppoa.

Aika hankkia lupakortti tai pätevyys? Ammatillinen sertifikaatti on osoitus pätevyydestä. Se antaa valmiudet toimia alan määräysten ja standardien mukaisesti. Joissakin ammateissa sertifikaatti on alalla työskentelyn edellytys. Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia ammattipätevyys- ja korttikoulutuksia.

Muut koulutukset

Tutustu muuhun koulutustarjontaamme

 

Tutustu koulutustarjontaamme

Esittelyvideot ovat muuten mediaopiskelijoidemme tekemiä.

Tässä vain pintaraapaisu siihen, mitä kaikkea meillä voi opiskella. Tutustu koko koulutustarjontaamme: 

Löysitkö jotain mieleistä? 

Me autamme sinua mielellämme, oli sinulla sitten selkeä suunnitelma tai ei. Ota meihin yhteyttä hakijapalvelut@lhkk.fi ja laitetaan yhdessä asioita tapahtumaan. 

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto
avoinna ma-pe klo 9-11