ElintarvikealaAloituspäivä | Koulutus | Haku päättyy |
---|
| + Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto Aloituspäivä: Haku päätty: | Jatkuva haku | Hae koulutukseen | Esite | Tutkinto Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto Tutkintotyyppi Ammattitutkinto
| Kohderyhmä Koulutus soveltuu elintarvike- ja liha-alasta kiinnostuneille, jatkokoulutukseksi alalla työskenteleville, joilla on hankittuna aikaisempaa osaamista, joko koulutuksen tai työkokemuksen kautta. Koulutus painottuu tutkinnonosavalintojen mukaan lihan käsittelyyn ja lihavalmisteiden valmistukseen ja pakkaukseen tai ruokavalmisteiden valmistukseen, kasvisten ja kalan käsittelyyn ja jalostukseen sekä marja- ja hedelmävalmisteiden valmistukseen.
Toteutus Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka muodostuu itsenäisestä etäopiskelusta, lähiopetuspäivistä, työssäoppimisesta, pienryhmätyöskentelystä ja -ohjauksesta, sekä verkko-opiskelusta. Tutkinnon läpäiseminen edellyttää työpaikalla järjestettyjen näyttöjen hyväksyttyä suorittamista.
Kuvaus Opit valmistamaan valitsemasi tutkinnon osien mukaan erilaisia elintarvikkeita ja lihatuotteita ammattimaisesti. Tutkinnon suorittaneena voit toimia tutkinnon osien painotuksen mukaan lihavalmisteiden tai elintarvikkeiden valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä pienyrityksissä tai teollisuudessa, voit myös ryhtyä alan yrittäjäksi.
Koulutuksen kaikille yhteiset opintokokonaisuudet
- Orientaatio opiskeluun - Raaka-aineiden hallinta ja käyttö - Tuotteiden valmistaminen - Erityisruokavaliotuotteet - Koneiden ja laitteiden käyttö - Puhtaanapito - Elintarvikelainsäädäntö - Omavalvonta - Työturvallisuus ja ergonomia - Pakkaaminen - Laatu - Taloudellinen toiminta
Hakuaika Jatkuva haku
Kustannukset opiskelijalle Koulutuksen osallistumismaksu on 400€. Maksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Opiskelija kustantaa itse oppikirjat sekä muun tarvittavan sähköisen opetusmateriaalin maksut. Koulutukseen voi hakea koulutusrahaston tukea tai stipendiä. Mikäli olet kiinnostunut työttömyysetuudella tuetusta opiskelusta, ota yhteyttä TE-toimistoon Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja tai oma yritys, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.
Opiskelun henkilökohtaistaminen Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.
Lisätietoja antaa Vastuuopettaja Hannu Hohtari puh. 0403474078 hannu.hohtari@lhkk.fi Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa www.lhkk.fi
|
| | + Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto Aloituspäivä: Haku päätty: | Jatkuva haku | Hae koulutukseen | Esite | Tutkinto Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto Tutkintotyyppi Ammattitutkinto
| Kohderyhmä Koulutus soveltuu jatkokoulutukseksi liha- ja elintarviketeollisuudessa työskenteleville, joilla on hankittuna aikaisempaa osaamista alalta, joko koulutuksen tai työkokemuksen kautta. Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto soveltuu tuotantoympäristöön, jossa lihatuotteiden ja elintarvikkeiden valmistus tapahtuu automatisoidusti linjamuotoiselle tuotannolle tyypillisenä jatkuvana prosessina.
Toteutus Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka muodostuu itsenäisestä etäopiskelusta, lähiopetuspäivistä, työssäoppimisesta, pienryhmätyöskentelystä ja -ohjauksesta, sekä verkko-opiskelusta. Tutkinnon läpäiseminen edellyttää työpaikalla järjestettyjen näyttöjen hyväksyttyä suorittamista.
Kuvaus Opit valmistamaan valitsemasi tutkinnon osien mukaan erilaisia liha- ja elintarvike-alan tuotteita ja varmistamaan laatua teollisuuden tarpeet huomioiden. Elintarviketeollisuuden ammattilainen työskentelee osana teollisuuden valmistusketjua. Toimit vaihtoehtoisesti valmistusketjun eri vaiheissa, kuten lihan teurastus, lihanleikkuu sekä muiden elintarvikkeiden alkukäsittely, lihatuotteiden ja elintarvikkeiden valmistus, lihatuotteiden ja muiden elintarvikkeiden pakkaaminen sekä varastointi. Tuotteeseen kohdistuvaa käsityötä ei prosessissa esiinny lainkaan tai sen osuus on ainakin hyvin vähäinen ja tyypiltään se on lähinnä vaihetyöksi luokiteltavaa. Työvaiheet, tuotesiirrot ja tuotteiden panostukset tapahtuvat koneellisesti. Ammattitaitoa tarvitaan näiden koneiden ja laitteiden sekä prosessin käyttöön ja hallintaan, ohjaamiseen, seurantaan ja tarvittavien korjaustoimenpiteiden suorittamiseen määriteltyjen laatukriteereiden toteuttamiseksi, voit myös ryhtyä alan yrittäjäksi.
Koulutuksen kaikille yhteiset opintokokonaisuudet
- Orientaatio opiskeluun - Raaka-aineiden hallinta ja käyttö - Tuotteiden valmistaminen prosessissa - Erityisruokavaliotuotteet - Koneiden ja laitteiden käyttö - Puhtaanapito - Elintarvikelainsäädäntö - Omavalvonta - Työturvallisuus ja ergonomia - Pakkaaminen - Laatu - Taloudellinen toiminta
Hakuaika Jatkuva haku
Kustannukset opiskelijalle Koulutuksen osallistumismaksu on 400€. Maksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Opiskelija kustantaa itse oppikirjat sekä muun tarvittavan sähköisen opetusmateriaalin maksut. Koulutukseen voi hakea koulutusrahaston tukea tai stipendiä. Mikäli olet kiinnostunut työttömyysetuudella tuetusta opiskelusta, ota yhteyttä TE-toimistoon Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja tai oma yritys, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.
Opiskelun henkilökohtaistaminen Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.
Lisätietoja antaa Vastuuopettaja Hannu Hohtari puh. 0403474078 hannu.hohtari@lhkk.fi Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa www.lhkk.fi
|
| | + Leipomoalan ammattitutkinto, kisälli Haku päätty: | Jatkuva haku | Hae koulutukseen | Esite | Tutkinto Leipomoalan ammattitutkinto Tutkintotyyppi Ammattitutkinto
| Kohderyhmä Koulutus on tarkoitettu lisäkoulutukseksi jo ravintola-, leipomo- tai konditoria-alalla työskenteleville ammattitaidon kartuttamiseksi tai pitkän linjan tekijälle sekä alan yrittäjälle, jolta puuttuu alan täydennyskoulutus.
Toteutus Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka muodostuu itsenäisestä etäopiskelusta, päivisin järjestettävistä lähiopetuspäivistä, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, pienryhmätyöskentelystä ja -ohjauksesta sekä verkko-opiskelusta. Tutkinnon läpäiseminen edellyttää työpaikalla järjestettyjen näyttöjen hyväksyttyä suorittamista. Lähipäivien määrä riippuu koulutusmuodostasi ja osaamisesi tasosta, oppisopimus-opiskelijalla lähipäiviä on yleensä 1-2 pv/kk, osaamisen mukaan.
Koulutus kestää yleensä 1-1,5 vuotta.
Kuvaus Opit valmistamaan valitsemasi tutkinnon osien mukaan erilaisia leipomon ja konditorian tuotteita ammattimaisesti. Tutkinnon suorittaneena voit toimia leipomossa, konditoriassa, kahvila-konditoriassa tai paistopisteessä tutkinnon osien painotuksen mukaan, voit myös ryhtyä alan yrittäjäksi.
Koulutus pohjautuu tutkinnon osiin. Leipomoalan ammattitutkinnossa on 5 tutkinnon osaa joista 3 on pakollista ja 2 valinnaista. Jokaisesta tutkinnonosasta tehdään näyttö työelämässä ja valmentavaa koulutusta tutkinnon osittain määritetään henkilökohtaisesti aikaisemman osaamisen mukaan.
Hakuaika Jatkuva haku
Kustannukset opiskelijalle Koulutuksen osallistumismaksu on 400€, tutkinnon osan suorittamisesta maksu on 250e. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle.
Opiskelun henkilökohtaistaminen Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.
Lisätietoja antaa Vastuuopettaja Tiina Heinonen puh. 040 6842260 tiina.heinonen@lhkk.fi Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa www.lhkk.fi
|
| | + Leipomoalan erikoisammattitutkinto, Kondiittori-, Leipuri- tai Leipomoteollisuuden mestari Haku päätty: | Jatkuva haku | Hae koulutukseen | Esite | Tutkinto Leipomoalan erikoisammattitutkinto Tutkintotyyppi Erikoisammattitutkinto
| Kohderyhmä Koulutus on tarkoitettu lisäkoulutukseksi jo leipomo- tai konditoria-alalla työskenteleville ammattitaidon kartuttamiseksi tai pitkän linjan tekijälle sekä alan yrittäjälle, jolta puuttuu alan mestarikoulutus.
Toteutus Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka muodostuu itsenäisestä etäopiskelusta, päivisin järjestettävistä lähiopetuspäivistä, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, pienryhmätyöskentelystä ja -ohjauksesta sekä verkko-opiskelusta. Tutkinnon läpäiseminen edellyttää työpaikalla järjestettyjen näyttöjen hyväksyttyä suorittamista. Lähipäivien määrä riippuu koulutusmuodostasi ja osaamisesi tasosta, oppisopimus-opiskelijalla lähipäiviä on yleensä 1-2 pv/kk, osaamisen mukaan.
Kuvaus Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii eri kokoisissa leipomo- tai ravintola-alan työpaikossa valmistaen laaja-alaisesti alan tuotteita suuntautuneisuuden mukaan. Hän voi työskennellä tuotannon suunnittelu- ja ohjaustehtävissä, esimies- ja tuotekehitystehtävissä. Tutkinnon suorittanut hallitsee alan valmistusprosessit, asiakaslähtöisen tuotesuunnittelun ja tuotekehityksen. Tutkinnon suorittanut hallitsee raaka-aineiden käytön ja niiden ominaisuudet. Hän hallitsee keskeiset valmistustekniikat. Tutkinnon suorittaneena voit toimia leipomossa, konditoriassa tai paistopisteessä sekä juhlapalvelussa ja ravintolassa. Hän osoittaa alansa erittäin monipuolista osaamista sekä syvällistä ammattitaitoa, voit myös ryhtyä alan yrittäjäksi
Hakuaika Jatkuva haku
Kustannukset opiskelijalle Osallistumismaksu 500 €, tutkinnon osan suorittamisesta maksu on 250e.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka.Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle.
Opiskelun henkilökohtaistaminen Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.
Lisätietoja antaa Vastuuopettaja Tiina Heinonen puh. 040 6842260 tiina.heinonen@lhkk.fi
|
| | + Leipuri-kondiittori, elintarvikealan perustutkinto Aloituspäivä: Haku päätty: | Jatkuva haku | Hae koulutukseen | Esite | Tutkinto Elintarvikealan perustutkinto Tutkintotyyppi Perustutkinto
| Kuvaus Elintarvikealan ammattilaisia tarvitaan joka päivä, nyt ja tulevaisuudessa!
Leipomoalan koulutusohjelmasta valmistuu leipuri-kondiittoreita, jotka voivat työskennellä pienissä tai keskisuurissa leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä, kahvila-konditorioissa, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä sekä pitopalveluyrityksissä. Koulutus painottuu ruoka- ja kahvileipien valmistukseen sekä konditoriatuotteiden ja leipomoeinesten valmistukseen.
Elintarvikealan perustutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta ja valinnaisista tutkinnon osista. Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.
Pakolliset tutkinnon osat - Elintarviketuotannossa toimiminen - Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito - Elintarvikkeen valmistus
Valinnaiset tutkinnon osat - Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa - Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa - Pakkaustoiminnot - Varastointi- ja lähettämötoiminnot - Elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä - Yritystoiminnan suunnittelu - Tutkinnon osa ammatillisista perustutkinnoista - Tutkinnon osa ammattitutkinnoista tai osa erikoisammattitutkinnoista
Koulutus sisältää sekä lähiopetusta, itsenäistä opiskelua että ohjattua oppimista työpaikalla. Ennen koulutuksen alkua jokaiselle osallistujalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Koulutuksen aikana suoritetaan alalla työskenteleviltä vaadittava hygieniapassi.
Hakuaika Jatkuva haku
Kustannukset opiskelijalle Koulutus on maksutonta. Opiskelija kustantaa itse oppikirjat sekä muun tarvittavan opetusmateriaalin. Perustutkinto suorittaville opiskelijoille tarjotaan maksuton aamupuuro ja lounas (ei koske oppisopimus, eikä työvoimapoliittisessa koulutuksessa opiskelevia).
Koulutus voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työntekijälle että työnantajalle.
Opiskelun henkilökohtaistaminen Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.
Lisätietoja antaa Opettaja Tiina Heinonen, 040 6842 260, tiina.heinonen@lhkk.fi
Mikäli olet kiinnostunut työttömyysetuudella tuetusta opiskelusta, ota yhteyttä TE-toimistoon.
|
| | + Lihatuotteiden tai Elintarvikkeiden valmistaja, elintarvikealan perustutkinto Aloituspäivä: Haku päätty: | Jatkuva haku | Hae koulutukseen | Esite | Tutkinto Elintarvikealan perustutkinto Tutkintotyyppi Perustutkinto
| Kuvaus Elintarvikealan ammattilaisia tarvitaan joka päivä, nyt ja tulevaisuudessa!
Koulutusalan voit valita kiinnostuksesi mukaan:
Liha-alan koulutusohjelma, lihatuotteiden valmistaja; Liha-alan koulutusohjelmasta valmistuu lihatuotteiden valmistajia, jotka voivat työskennellä lihavalmisteiden valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä pienyrityksissä tai suurteollisuudessa. Koulutus painottuu lihan käsittelyyn ja lihavalmisteiden valmistukseen ja pakkaukseen.
Elintarviketeknologian koulutusohjelma, elintarvikkeiden valmistaja; Elintarviketeknologian koulutusohjelmasta valmistuu elintarvikkeiden valmistajia, jotka voivat työskennellä elintarvikkeiden valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä. Koulutus painottuu ruokavalmisteiden valmistukseen, kasvisten ja kalan käsittelyyn ja jalostukseen sekä marja- ja hedelmävalmisteiden valmistukseen.
Koulutus sisältää sekä lähiopetusta, itsenäistä opiskelua että ohjattua oppimista työpaikalla.
Koulutuksen aikana suoritetaan alalla työskenteleviltä vaadittavat lupakortit (hygieniapassi, työturvallisuuskortti, ensiapu 1, trukkikortti)
Elintarvikealan perustutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta valinnaisista tutkinnon osista. Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.
Pakolliset tutkinnon osat - Elintarviketuotannossa toimiminen - Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito - Elintarvikkeen valmistus
Valinnaiset tutkinnon osat - Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa - Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa - Pakkaustoiminnot - Varastointi- ja lähettämötoiminnot - Elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä - Yrittäjyys elintarvikealalla - Yritystoiminnan suunnittelu - Tutkinnon osa ammatillisista perustutkinnoista - Tutkinnon osa ammattitutkinnoista tai osa erikoisammattitutkinnoista
Hakuaika Jatkuva haku
Kustannukset opiskelijalle Koulutus on maksutonta. Opiskelija kustantaa itse oppikirjat sekä muun tarvittavan opetusmateriaalin. Perustutkinto suorittaville opiskelijoille tarjotaan maksuton aamupuuro ja lounas (ei koske oppisopimus, eikä työvoimapoliittisessa koulutuksessa opiskelevia).
Koulutus voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työntekijälle että työnantajalle.
Opiskelun henkilökohtaistaminen Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.
Lisätietoja antaa Vastuuopettaja Hannu Hohtari, hannu.hohtari@lhkk.fi, puh. 040 3474 078
Mikäli olet kiinnostunut työttömyysetuudella tuetusta opiskelusta, ota yhteyttä TE-toimistoon.
|
|
|