Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Äänituotanto, Media-alan ammattitutkinto
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Media-alan ammattitutkinto
Tutkintotyyppi
Ammattitutkinto
Koulutuksen ajankohta
16.03.2023 - 30.09.2024
Kohderyhmä
Tee musiikkituottamisen, äänituotannon ja äänitekniikan uraunelmista totta media-alan ammattitutkinnon opinnoilla Forssassa.

Ääniopettajana kurssilla toimii Mika Haapasalo. Mika vaikuttaa kitaristina ja säveltäjänä Happoradio-yhtyeessä ja hänellä on laajalti kokemusta musiikin tuottamisesta, sekä yli 20 vuoden historia äänistudioyrittäjänä.

Opintoihin osallistumisen edellytyksenä on, että sinulla on AV-alan peruskoulutus, äänituotannon alalta pitkä työkokemus tai alan vahva tuntemus.

Jos et ole suorittanut AV-alan perustutkintoa, sinun on osoitettava sitä vastaava osaamisesi äänituotannon tai AV-alan porfoliolla sekä motivaatiokirjeellä, joilla osoitat hallitsevasi alan perusteet. Portfolio sekä muu materiaali esitetään sähköisessä muodossa. Liitä linkki materiaalisi hakemuslomakkeella. Kerro portfolion lisäksi mahdollisimman tarkkaan millainen on osaamisesi ja kokemuksesi äänituotannon tehtävistä ja mitä ohjelmia olet käyttänyt.

Toteutus
Monimuoto-opetuksena toteutettava koulutus sisältää 26 lähipäivää, verkko-opiskelua sekä käytännön työtä työpaikalla, yrittäjänä tai koulutussopimuspaikassa.

Media-alan ammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta, yhdestä osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.
Lähiopetusta on 1-2 päivää kuukaudessa, joka kuukauden ensimmäinen torstai. Koulutuksen kesto on noin puolitoista vuotta.
• Musiikin tuottaminen studiossa
• Musiikin taiteellinen tuotanto ja studiotyö
(editointi, ohjelmointi, äänitys- ja miksaustekniikat, masterointi)
• Videotuotannon ja editoinnin perusteet
Opiskelua varten tarvitset tietokoneen ja verkkoyhteyden. Saat oppilaitokselta media-alan opintojen ajaksi käyttöösi veloituksetta Adoben Creative Cloud ohjelmistolisenssit.

Hakuaika
26.10.2022 - 19.02.2023

Kustannukset opiskelijalle
Koulutus suositellaan suoritettavaksi oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Yrittäjälle voidaan tehdä yrittäjän oppisopimus. Oppisopimuksella suoritettavan valmistavan koulutuksen ja tutkintotilaisuuksien kustannukset ovat opiskelijalle maksuttomia.

Työttömyysetuudella opiskelu. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista

Jos oppisopimus ei ole mahdollinen, voit opiskella omakustanteisesti. Omakustanteisen opiskelun kokonaishinta on 650€.

Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet.

Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Lisätietoja antaa
Vastuuopettaja Jesse Ollula, puh. 050 475 6788, jesse.ollula@lhkk.fi

Koulutus alkaa, jos opiskelijaryhmässä on vähintään 12 opiskelijaa. Max. osallistujamäärä 16 opiskelijaa. Opiskelijat valitaan pisteytyksen perusteella, joka muodostuu aiemmasta koulutuksesta, alan perusosaamisesta sekä portfoliosta.

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Neuvonta p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Tietosuoja