Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Kosmetologi, hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto (iltaopetus)
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto
Tutkintotyyppi
Perustutkinto
Kohderyhmä
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita ja myydä kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja.

Kosmetologina hoidat, neuvot ja ohjeistat asiakasta kokonaisvaltaisesti ihonhoidossa. Kohtaat työssäsi ihmisiä erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa. Tunnet kauneudenhoitoalan tuotteet ja palvelut, ja osaat ehostaa asiakkaita arkeen ja juhlaan.

Kosmetologi on ihonhoidon ammattilainen, jonka työn tarkoituksena on edistää ja ylläpitää ihon ja kehon kauneutta ja terveyttä.

Opiskelu edellyttää riittävää suomenkielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Pääsyvaatimuksena iltaopintoihin on toisen asteen tutkinto (lukio tai ammatillinen perustutkinto 120 ov/180 osp) sekä hyvä terveydentila. Suoritettu koulutus antaa jatko-opintokelpoisuuden estenomi -opintoihin.

Toteutus
Koulutus toteutetaan lähiopetuksena oppilaitoksessa kolmena iltana viikossa, ma, ti ja ke klo 16.30 − 20.30.

Lisäksi koulutus sisältää työelämässä oppimista, itsenäistä oppimista ja verkko-opintoja. Monimuotokoulutus painottuu yrittäjyyteen.

Opintojen suorittaminen vaatii opiskelijalta oma-aloitteellisuutta ja itseohjautumiskykyä. Tämän lisäksi tarvitaan hyvät asiakaspalveluja vuorovaikutustaidot, yrittäjämäinen asenne sekä vastuullinen työote.

Hakuaika
13.09.2022 - 30.11.2022

Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Koulutuksen kesto n. 2-3 vuotta.

Lisätietoja antaa
Vastuuopettaja Arja Sarin, arja.sarin@lhkk.fi, 040 8225 684

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Tietosuoja