Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Koneistaja, kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto
Tutkintotyyppi
Perustutkinto
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu metallialantyötehtävistä kiinnostuneille ja metallialalla työskenteleville henkilöille, joilla ei ole metallialan perustutkintoa. Maahanmuuttajien tulee selviytyä opinnoista suomen kielellä. Kielitaidon tulisi täyttää tason A 2.2.

Kuvaus
Kone- ja metallialan tutkinnolla saavutetaan erityisesti teknologiateollisuuden työtehtävissä vaadittu osaaminen, mutta se on hyödynnettävissä myös muiden toimialojen tuotantotehtävissä sekä erilaisten teollisuuslaitosten ja kiinteistöjen ylläpito- ja kunnossapitotehtävissä. Monipuolista ja vahvaa erityisosaamista vaativat teknologiateollisuuden työtehtävät tulevat säilymään, ja joillakin erityisosaamisalueilla jopa lisääntymään. Alalle kouluttautuminen on vaativaa, mutta se takaa samalla hyvän osaamisen, hyvän toimeentulon ja pätevät työtoverit.

Koulutus sisältää seuraavat lupa- ja korttikoulutukset: työturvakortti, sähkötyöturvallisuuskortti tulityökortti ja EA1- koulutukset sekä ajoharjoittelun sisältävä trukkiturvallisuuskoulutus (ns. ”trukkikortti” -koulutus).

Hakuaika
01.06.2022 - 10.08.2022

Kustannukset opiskelijalle
Koulutus on maksutonta. Opiskelija kustantaa itse oppikirjat sekä muun tarvittavan opetusmateriaalin. Perustutkinto suorittaville opiskelijoille tarjotaan maksuton aamupuuro ja lounas (ei koske oppisopimus, eikä työvoimapoliittisessa koulutuksessa opiskelevia).

Koulutus voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työntekijälle että työnantajalle.

Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet.

Lisätietoja antaa
Vastuuopettaja Toni Lääveri, puh. 040 7130 579, toni.laaveri@lhkk.fi

Mikäli olet kiinnostunut työttömyysetuudella tuetusta opiskelusta, ota yhteyttä TE-toimistoon.

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Tietosuoja