Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Omakotitalkkari (työvoimakoulutus)
Hae koulutukseenAvaa PDF
Koulutuksen ajankohta
05.09.2022 - 11.11.2022
Kohderyhmä
Jos itsenäinen ja vaihteleva työ, asiakaspalvelu, kädentaidot ja työ siistin ja turvallisen ympäristön hyväksi ovat sinun juttusi, hakeudu mukaan tähän koulutukseen ja hanki itsellesi käytännönläheinen ja monipuolinen työ!

Omakotitaloissa ja kesäasunnoilla tarvitaan usein apua pihan hoidossa ja pienissä kiinteistön ja kodin kunnostus- ja huoltotöissä. Apua tarvitaan vuodenaikojen mukaan esim. pensaiden ja puiden leikkauksissa, nurmikonleikkuussa ja haravoinnissa, lumitöissä ja kulkuväylien hiekoittamisessa tai puiden pilkkomisessa. Omakotitalkkarin työhön voi kuulua myös siivoustehtäviä tai asiointiapua asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Koulutus on suunnattu TE-toimiston asiakkaille, jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alla. Voit hakeutua mukaan koulutukseen, jos sinulla on vähintään peruskoulu suoritettuna ja riittävä suomen kielen taito. Ajokortti on tarpeellinen, jotta pääset sujuvasti siirtymään eri työkohteiden välillä. Koulutus on ei-tutkintotavoitteista koulutusta.

Toteutus
Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Forssan ammatti-instituutissa sekä työpaikoilla järjestettävänä koulutuksena.

Opintoihin sisältyy myös urasuunnittelua, jossa saat tukea ja neuvoja työllistymiseesi ja työssäoppimispaikan löytämiseen tai oman yrityksen perustamiseen

Kuvaus
Koulutuksen aikana opiskellaan kiinteistöhuollon ja puhdistuspalvelun työtehtäviä. Saat valmiudet suoriutua omakotien ja loma-asuntojen arjen kunnossa- ja ylläpitotöistä niin sisä- kuin ulkotiloissa ja piha-alueilla. Lisäksi opit asiakaspalvelua ja saat varmuutta erilaisten asiakkaiden kanssa toimimiseen. Koulutuksessa pääset myös perehtymään yrittäjyyden mahdollisuuksiin. Koulutuksen aikana on myös mahdollisuus suorittaa Työturvakortti, Ensiavun perusteet sekä Elintarvikehygieniapassi.

Omakotitalkkarit voivat työllistyä kiinteistö- ja puhtausalan yrityksiin, kotipalveluyrityksiin sekä erilaisten järjestöjen ja yhdistysten palvelukseen tai toimia itsenäisinä yrittäjinä.

Koulutuksen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan jo olemassa oleva osaamisesi ja omat toiveesi. Koulutuksen lopullinen kesto määräytyy tämän suunnitelman mukaan.

Hakuaika
15.05.2022 - 21.08.2022

Lisätietoja antaa
Vastuuopettaja Minna Lax, 040 1908166 tai minna.lax@lhkk.fi

Haku työvoimakoulutukseen tapahtuu TE-palvelujen kautta täyttämällä sähköinen hakulomake. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset kirjautumalla TE-palveluiden sähköiseen Oma asiointi -palveluun

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Tietosuoja