LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ
Tuotteista Suomen suvi -koulutus (oppisopimuskoulutus, elintarvikejalostuksen osatutkinto) |
Hae koulutukseenAvaa PDF |
Tutkinto Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto Tutkintotyyppi Ammattitutkinto |
Toteutus Koulutus painottuu tuotekehityksen näkökulmaan sekä alan- ja sidosryhmätoimijoiden osaamisen kokemukselliseen hyödyntämiseen. Opintoihin on mahdollisuus sisällyttää osallistujien aktiivisuuden ja kiinnostuksen mukaan lisäopintoja esim. elintarvikeviennistä. Osallistujilla on siis mahdollisuus vaikuttaa koulutuksen sisältöön ja hyödyntää sitä kokonaisvaltaisesti oman toiminnan ja osaamisen ehittämisessä. Koulutuksen arvioitu kesto 6-8 kk. 1.aloitus 12.5.2022 klo 12-14 (Teams) 2.aloitus 25.8.2022 klo 12-14 (Teams) Huom! sesonkiaikoina ei koulutuspäiviä järjestetä Kuvaus Kotimaiset, itse tuotetut tai jalostetut juurekset, marjat ja hedelmät ovat meidän suomalaisten voimavaroja monessa eri suhteessa! Tarjoamme sinulle mahdollisuuden saada lisäoppia, uusia ajatuksia sekä verkostoitua. Koulutuksessa käsitelttelemme aiheita mm. marja- ja hedelmätuotteiden valmistuksesta sekä niiden • raaka-aineista ja prosesseista • kriittisistä tekijöistä laadun ja säilyvyyden kannalta • tuotekehityksestä ja aistinvaraisesta arvioinnista • brändäyksestä ja markkinoinnista Käsiteltävät tuoteryhmät: • mehut ja muut juomat • säilykkeet • hillot ja hyytelöt • makeiset ja marmeladit • siirapit ja kastikkeet Toukokuussa ja syyskuussa startataan • Koulutuksen sisältö ja aikataulut. Opiskelukäytänteet ja henkilökohtaistaminen. Teams tutuksi. Yleinen esittely toimialasta, mahdollisuuksista ja tulevaisuuden näkymistä. Sesonkiaikana opiskellaan ohjatusti mutta itsenäisesti • Kesä-, heinä,- elokuu: Itsenäistä ohjattua työskentelyä Syyskuussa perehdytään lainsäädännön vaatimuksiin ja luodaan pohjaa omalle tuotekehitysprojektille • Omavalvonta arjen avuksi • Lainsäädännön koukerot tutuksi • Aistinvarainen arviointi tuotteistuksen kivijalkana • Tuotekehityksen portaat Lokakuussa valmistetaan erilaisia tuotteita • Makeiset ja marmeladit, pestot ja salsat • Marja- ja hedelmäkastikkeet, shotit, siirapit, smoothiet, jäätelöt Marraskuussa perehdytään syvälle raaka-aineisiin ja jatketaan erilaisten tuotteiden valmistusta • Marja- ja hedelmätuotteiden raaka-aineet, koostumus ja prosessit sekä lämpötilan, pH:n, kuiva-aineen ja muiden tekijöiden merkitys. Ravintosisällöt ja tuotteiden ominaisuudet. Kriittiset tekijät ja raja-arvot tuotteen laadun ja säilyvyyden kannalta. • Omavalintaisten tuotteiden valmistusta esim. hillot, hyytelöt, mehut, säilykkeet, mehut ja muut juomat Joulukuussa-helmikuussa saadaan opinnot päätökseen • Yritysvierailu • Osaamisen arviointi Hakuaika 30.03.2022 - 22.08.2022 Kustannukset opiskelijalle Koulutus toteutetaan oppisopimuksena elintarvikejalostajan ammattitutkinnon osatutkintona, jolloin se on osallistujille maksuton. Kuluja saattaa tulla osallistujien aktiivisuudesta riippuen erilaisien tilaisuuksien tms. pääsy- ja kuljetusmaksuista. Lisätietoja antaa Toivottavasti kiinnostuit, soita tai viestittele −kerromme mielellämme lisätietoja! Minna Mäkinen, p. 040 3474 074, minna.makinen@lhkk.fi Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa www.lhkk.fi |
Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite: PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27
sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi
Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14
Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi
ma-to klo 9-15
Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi