Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Mediapalvelujen toteuttaja, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, MONIMUOTO
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
Tutkintotyyppi
Perustutkinto
Kuvaus
Tarvitsetko työssäsi erilaisia mediataitoja, kuten valokuvausta, videokuvausta ja graafista suunnittelua? Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa sinulle valmiudet toimia alan monipuolisissa työtehtävissä. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta median tuotannosta eikä sinun tarvitse olla töissä media-alalla. Jokaisella alalla tarvitaan erilaisia mediatuotannon taitoja, miksi koulutus soveltuu monenlaisille ammattilaisille. Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa. Voit hakea joko Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalle tai Kuvallisen ilmaisun osaamisalalle ja valita itsellesi mieluisen opintopolun. Opintoihin kuuluu lisäksi väri-, typografia- ja sommitteluopintoja.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalla opinnot painottuvat liikkuvaan kuvaan eli erilaisiin videotuotantoihin, animaatioon ja ääneen. Opintojen aikana saat perustiedot ja -osaamisen videokuvauksesta, editoinnista, äänenkäsittelystä, animoinnista ja äänentoistosta sekä visuaalisen sisällön tuotantoon. Kuvallisen ilmaisun osaamisalalla opinnot painottuvat valokuvaukseen ja graafiseen suunnitteluun. Opintojen aikana saat perustiedot ja -osaamisen valokuvauksesta, studiotyöskentelystä, kuvanmuokkauksesta, visuaalisten kokonaisuuksien suunnittelusta ja toteutuksesta, painetun ja sähköisen aineiston toteutuksesta sekä visuaalisesta mainonnasta.

Mediapalvelujen toteuttajana osaat tuottaa ja julkaista erilaista mediamateriaalia sosiaalisessa mediassa, verkossa ja muissa digitaalisissa ympäristöissä. Sinulla on myös perusteet hallussa painettujen aineistojen toteutukseen. Osaat toteuttaa radio-ohjelmia, erilaisia videoaineistoja, animaatioita ja verkkosivuja. Tunnet ja osaat käyttää alan ohjelmistoja sekä käsitellä erilaisia tiedostomuotoja.

Tammikuussa aloittava ryhmä toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa joka viikko perjantaisin on koko päivä lähiopetusta ja kerran viikossa järjestetään illalla verkko- tai sovittaessa lähiopetusta. Opiskelu painottuu itsenäiseen opiskeluun, joka mahdollistaa sen, että opiskelija pystyy olemaan työelämässä opintojen ohella.

Hakuaika
01.11.2021 - 01.12.2021

Kustannukset opiskelijalle
Koulutus on maksutonta. Opiskelija kustantaa itse oppikirjat sekä muun tarvittavan opetusmateriaalin. Perustutkinto suorittaville opiskelijoille tarjotaan maksuton aamupuuro ja lounas (ei koske oppisopimus, eikä työvoimapoliittisessa koulutuksessa opiskelevia).

Koulutus voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työntekijälle että työnantajalle.

Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Lisätietoja antaa
Media-alan opettaja Jenni Hautamäki, puh. 050 4485 046, jenni.hautamaki@lhkk.fi

Mikäli olet kiinnostunut työttömyysetuudella tuetusta opiskelusta, ota yhteyttä TE-toimistoon.

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395

Tietosuoja