Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Ajoneuvoasentaja, autoalan perustutkinto
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Autoalan perustutkinto
Tutkintotyyppi
Perustutkinto
Kuvaus
Ajoneuvoasentajan opinnoissa keskitytään auton huoltamiseen ja korjaamiseen. Osaamista täydennät sähköalan, voimansiirron ja raskaan kaluston tekniikan opiskelulla. Opiskelet suurimmaksi osaksi asiakaslähtöisissä työtehtävissä sekä työpaikoilla.

Ajoneuvoasentajana osaat vastaanottaa työn asiakkaalta, huoltaa tai korjata auton ja luovuttaa sen takaisin asiakkaalle. Osaat löytää autosta vian ja korjata sen. Alan ammattilaisena sinulla on loogista ajattelukykyä ja ongelmanratkaisutaitoa. Työ on pitkälti asiakaspalvelua, joka edellyttää kuuntelutaitoa, täsmällisyyttä ja sosiaalisuutta.

Hakuaika
Jatkuva haku

Kustannukset opiskelijalle
Koulutus on maksutonta. Opiskelija kustantaa itse oppikirjat sekä muun tarvittavan opetusmateriaalin. Perustutkinto suorittaville opiskelijoille tarjotaan maksuton aamupuuro ja lounas (ei koske oppisopimus, eikä työvoimapoliittisessa koulutuksessa opiskelevia).

Koulutus voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työntekijälle että työnantajalle. www.oppisopimus.net

Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Lisätietoja antaa
Opinto-ohjaaja Päivi Hasia, puh. 050 3620 878, päivi.hasia@lhkk.fi tai Jussi Tuomela 0505734236, Jussi.Tuomela@lhkk.fi

Mikäli olet kiinnostunut työttömyysetuudella tuetusta opiskelusta, ota yhteyttä TE-toimistoon.

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395

Tietosuoja