Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Varastonhoitajan koulutus / logistiikan osatutkinto
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Logistiikan perustutkinto
Tutkintotyyppi
Perustutkinto
Kohderyhmä
Kiinnostaako logistiikka ja varastoala? Varastonhoitajan koulutus on suunnattu sinulle, jota kiinnostaa tavarankuljetusketjujen ja varastoinnin hallinnan tehtävät ja joka haluat työskennellä itsenäisesti erilaisissa tavaran vastaanotto- ja lähetystehtävissä.

Et välttämättä tarvitse aikaisempaa osaamista tai kokemusta alalta, avoin ja oppiva asenne ja halu kehittyä ammattilaiseksi riittää. Positiivinen asiakaspalveluasenne, organisointikyky, huolellisuus ja tarkkuus sekä työhön tarttuva ote ovat hyvät edellytykset alalla toimimiseen.

Toteutus
Koulutus toteutetaan lähiopetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Koulutuksen työssäoppimisjakso suoritetaan alan tehtävissä oman kiinnostuksesi mukaisessa työpaikassa.

Kuvaus
Koulutuksen tavoitteena on antaa riittävät tiedot ja taidot varastoalalla toimimiseen. Koulutus pitää sisällään yleisiä työelämän osaamisvaatimuksia kuten tietotekniikkaa ja asiakaspalvelua sekä alakohtaista opetusta logistiikan perusteista ja varastointiin liittyvistä tehtävistä. Näitä ovat mm. tavaran liikkumiseen ja varastointiin liittyvien asiakirjojen käsittely, tavaran hyllyttäminen, ajoneuvon purkaminen ja lastaaminen sekä trukilla ajaminen. Koulutuksen aikana suoritetaan myös alalla tarvittavat työturvakortti- ja ensiavun perusteet.

Koulutuksessa suoritetaan logistiikan perustutkinnosta seuraavat osat:
• tavaran vastaanotto ja säilytys
• tavaran keräily ja lähetys
• työkoneiden käyttö ja huolto.
Varastoalan työtehtävissä voit työllistyä kuljetusliikkeiden, liikenteen, teollisuuden, kaupan tai julkisen sektorin palvelukseen.

Hakuaika
01.10.2021 - 05.12.2021

Kustannukset opiskelijalle
Koulutus on maksutonta.

Koulutus voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työntekijälle että työnantajalle.

Lisätietoja antaa
Vastuuopettaja Vesa Rantala, puh. 040 3474 042 tai vesa.rantala@lhkk.fi

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395

Tietosuoja