Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Varastonhoitajan koulutus / logistiikan osatutkinto (työvoimakoulutus)
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Logistiikan perustutkinto
Tutkintotyyppi
Perustutkinto
Kohderyhmä
Kiinnostaako logistiikka ja varastoala? Varastonhoitajan koulutus on suunnattu sinulle, jota kiinnostaa tavarankuljetusketjujen ja varastoinnin hallinnan tehtävät ja joka haluat työskennellä itsenäisesti erilaisissa tavaran vastaanotto- ja lähetystehtävissä.
Koulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille, joilla on koulutustarvetta ja kiinnostusta logistiikka- ja varastoalalla toimimiseen. Et välttämättä tarvitse aikaisempaa osaamista tai kokemusta alalta, avoin ja oppiva asenne ja halu kehittyä ammattilaiseksi riittää. Positiivinen asiakaspalveluasenne, organisointikyky, huolellisuus ja tarkkuus sekä työhön tarttuva ote ovat hyvät edellytykset alalla toimimiseen.

Toteutus
Koulutus toteutetaan lähiopetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Koulutuksen työssäoppimisjakso suoritetaan alan tehtävissä oman kiinnostuksesi mukaisessa työpaikassa. Autamme tarvittaessa sopivan paikan etsimisessä omalta kotipaikkakunnaltasi.
Opintoihin sisältyy myös urasuunnittelua, jolla tuetaan opiskelijan työllistymistä ja mahdollisiin jatko-opintoihin hakeutumista. Koulutuksen kesto on noin 5 kk. Olemassa oleva osaamisesi huomioidaan koulutusta suunniteltaessa ja opiskeluaikasi määräytyy oman yksilöllisen opiskelusuunnitelmasi mukaisesti

Kuvaus
Koulutuksen tavoitteena on antaa riittävät tiedot ja taidot varastoalalla toimimiseen. Koulutus pitää sisällään yleisiä työelämän osaamisvaatimuksia kuten tietotekniikkaa ja asiakaspalvelua sekä alakohtaista opetusta logistiikan perusteista ja varastointiin liittyvistä tehtävistä. Näitä ovat mm. tavaran liikkumiseen ja varastointiin liittyvien asiakirjojen käsittely, tavaran hyllyttäminen, ajoneuvon purkaminen ja lastaaminen sekä trukilla ajaminen. Koulutuksen aikana suoritetaan myös alalla tarvittavat työturvakortti- ja ensiavun perusteet.

Koulutuksessa suoritetaan logistiikan perustutkinnosta seuraavat osat:
• tavaran vastaanotto ja säilytys
• tavaran keräily ja lähetys
• työkoneiden käyttö ja huolto.
Varastoalan työtehtävissä voit työllistyä kuljetusliikkeiden, liikenteen, teollisuuden, kaupan tai julkisen sektorin palvelukseen.

Hakuaika
01.10.2021 - 05.12.2021

Lisätietoja antaa
Vastuuopettaja Vesa Rantala, puh. 040 3474 042 tai vesa.rantala@lhkk.fi

Täytä hakemus 'Hae tähän koulutukseen' -painikkeen kautta tai jätä paperihakemus TE-toimistoon. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen koulutuksen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemus on aina sitova, joten kutsun saaneilla tulee olla valmius osallistua haastatteluun ilmoitettuna aikana. Haastatteluissa noudatetaan voimassa olevia hygienia- ja turvallisuusohjeita. Jos saat kutsun etkä voi saapua, ilmoita siitä ennen valintatilaisuutta TE-toimistoon kutsussa ilmoitetulle henkilölle. Varaudu toimittamaan sairauslomatodistus, todistus työssäolosta tai muu poissaolotodistus TE-toimistoon. Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395

Tietosuoja