Valitse sivu

FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTTI | FAKTIA OY

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Elintarvikealanosaaja; herkullinen ammatti kuin sinulle tehty (työvoimakoulutus)
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Elintarvikealan perustutkinto
Toteutus
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etä- ja verkko-opetusta sekä työpaikoilla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen aikana tehdään opintoja tukevia vierailut toimialan yrityksiin ja sidosryhmätoimijoihin, joissa konkretisoituvat alalla työskentelyn osaaminen, merkitys ja vaikutukset yhteiskunnalle. Työpaikoilla tapahtuva oppiminen tapahtuu useammassa jaksossa henkilökohtaistamisen mukaan. Opiskelija ohjataan sellaisiin työympäristöihin, joihin on mahdollisuus työllistyä.

Opintoihin sisältyy orientaatiota, opiskeluvalmiuksien tukemista sekä urasuunnittelua, joilla tuetaan opiskelijan työllistymistä, yrittäjyysvalmiuksia tai jatko-opintoihin hakeutumista. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma oppimispolku eli opiskelijan osaaminen otetaan huomioon koulutusta suunniteltaessa. Koulutuksen sisältö ja kesto vaihtelevat henkilökohtaistamisen mukaan.

Koulutuksen aikana suoritetaan Elintarvikealan perustutkinnosta Elintarviketuotannossa toimimisen 35 osp tutkinnon osa

Kuvaus
Tiesitkö elintarvikealasta, että se on:
• Suomen 4.suurin teollisuudenala
• osaamisaloina liha-, leipomo-, meijeri ja elintarviketeknologia sisältäen myös mm. kalojen, marjojen ja kasvisten sekä erilaisten juomien valmistusta
• työllistää suoraan 34 000 henkilöä 1800 yrityksessä
• välillisesti koko ruokaketjun työllistävyys 13 % työllisestä työvoimasta eli n. 340 000 henkilöä.

Oletko pohtinut, jos sinäkin olisit tulevaisuudessa yksi monista Suomalaisen ruoan tekijöistä?

Koulutus on suunnattu TE-toimiston asiakkaille, jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alaisia ja joko omaavat jo aiempaa kokemusta elintarvikealan erilaisista tehtävistä tai ovat kiinnostuneet tulevaisuudessa työskentelemään alan monimuotoisissa työtehtävissä.

Koulutus antaa valmiuksia työskennellä erilaisissa ja kokoisissa elintarvikealan ympäristöissä esim.
- raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden varastoinnissa
- erilaisten liha-, leipomo-, meijeri- ja elintarviketeknologian tuoteryhmien valmistusprosesseissa
- tuotteiden pakkausprosesseissa
- elintarvikemyymälöissä myyjinä tai palvelutiskillä
- alan yrittäjänä

Koulutuksen aikana:
- perehdyt elintarvikealan keskeisiin toimialoihin ja alan tärkeimpiin yrityksiin
- toimit kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja ymmärrät ympäristöosaamisen merkityksen alalla
- opit tunnistamaan ja noudattamaan omavalvontaa sekä hygieniaa mikrobiologiset näkökulmat huomioiden
- toimit turvallisesti ja vastuullisesti sitoutumalla yhteisiin sääntöihin ja työtehtäviin
- ymmärrät työhyvinvoinnin merkityksen
- opit varmistamaan tuoteturvallisuuden ja tuotteen laadun
- valmistat käytännön työtehtävissä erilaisia elintarvikealan tuotteita sekä käytät erilaisia koneita ja laitteita
- pakkaat ja varastoit tuotteita sekä raaka-aineita asiantuntevasti
- huolehdit pesu- ja puhdistustoiminnoista
- suoritat hygieniapassin, EA1, työturvallisuuskortin sekä halutessasi trukkikortin

Hakuaika
01.11.2020 - 03.03.2021

Lisätietoja antaa
Minna Mäkinen 040 3474 074 minna.makinen@lhkk.fi. Vastuuopettajana toimii Sanna Granroth.

Haku työvoimakoulutukseen tapahtuu TE-palvelujen kautta täyttämällä sähköinen hakulomake. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset kirjautumalla TE-palveluiden sähköiseen Oma asiointi -palveluun.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395
asiakaspalvelu@lhkk.fi

Tietosuoja