Valitse sivu

FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTTI | FAKTIA OY

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Tuotteista Suomen suvi -koulutus (oppisopimuskoulutus, elintarvikejalostuksen osatutkinto)
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto
Tutkintotyyppi
Ammattitutkinto
Toteutus
Koulutus painottuu tuotekehityksen näkökulmaan sekä alan- ja sidosryhmätoimijoiden osaamisen kokemukselliseen hyödyntämiseen. Opintoihin on mahdollisuus sisällyttää osallistujien aktiivisuuden ja kiinnostuksen mukaan lisäopintoja esim. elintarvikeviennistä. Osallistujilla on siis mahdollisuus vaikuttaa koulutuksen sisältöön ja hyödyntää sitä kokonaisvaltaisesti oman toiminnan ja osaamisen ehittämisessä.

Koulutuksen arvioitu kesto on 27.5.- 18.12.2020 ja siihen sisältyy minimissään 6 lähipäivää. Sesonkiaikoina ei koulutuspäiviä järjestetä.

Kuvaus
Kotimaiset, itse tuotetut tai jalostetut juurekset, marjat ja hedelmät ovat meidän suomalaisten voimavaroja monessa eri suhteessa!
Tarjoamme sinulle mahdollisuuden saada lisäoppia, uusia ajatuksia sekä verkostoitua. Koulutuksessa käsitelttelemme aiheita mm. marja- ja hedelmätuotteiden valmistuksesta sekä niiden

• raaka-aineista ja prosesseista
• kriittisistä tekijöistä laadun ja säilyvyyden kannalta
• tuotekehityksestä ja aistinvaraisesta arvioinnista
• brändäyksestä ja markkinoinnista
Käsiteltävät tuoteryhmät:
• mehut ja muut juomat
• säilykkeet
• hillot ja hyytelöt
• makeiset ja marmeladit
• siirapit ja kastikkeet

Koulutuksen tarkempi sisältö

TOUKOKUUSSA, Huom! Verkkototeutus
• Koulutuksen sisältö ja tarkemmat aikataulut
• Opiskelukäytänteet
• Yleinen esittely toimialasta ja sen tuomista mahdollisuuksista
SYYSKUUSSA
• Makeiset ja marmeladit
• Hedelmä- ja marjakastikkeet
• Shotit
LOKAKUUSSA, 2 PÄIVÄÄ
• Hillojen, mehujen, hyytelöiden sekä trendituotteiden valmistus ja tuotekehitys
• Raaka-aineet ja lisäaineet, tyypilliset prosessit ja valmistusvaiheet
• Lämpötilan, pH: n, kuiva-aineen ja muiden tekijöiden merkitys
• Kriittiset tekijät ja raja-arvot tuotteen laadun ja säilyvyyden kannalta
• Aistinvarainen arviointi tuotekehityksessä
MARRASKUUSSA
• Erilaisten alan tuotteiden valmistusta
• Mahdollisia vierailuja/ vierailijoita
JOULUKUUSSA
• Brändäys ja markkinointi
TAMMI-HELMIKUUSSA 2021
• Oman valinnan ja mielenkiinnon mukaan elintarvikkeiden vienti ja/tai tuotekehitysprojekti

Hakuaika
Jatkuva haku

Kustannukset opiskelijalle
Koulutus toteutetaan oppisopimuksena elintarvikejalostajan ammattitutkinnon osatutkintona, jolloin se on osallistujille maksuton. Kuluja saattaa tulla osallistujien aktiivisuudesta riippuen erilaisien tilaisuuksien tms. pääsy- ja kuljetusmaksuista.

Lisätietoja antaa
Toivottavasti kiinnostuit, soita tai viestittele −kerromme mielellämme lisätietoja!

Minna Mäkinen, p. 040 3474 074, minna.makinen@lhkk.fi

Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa www.lhkk.fi

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395
asiakaspalvelu@lhkk.fi

Tietosuoja