Valitse sivu

FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTTI | FAKTIA OY

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Kosmetologi, hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, ihon hoidon osaamisala
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto
Tutkintotyyppi
Perustutkinto
Kohderyhmä
Kosmetologiopinnoissa opitaan tekemään asiakkaille kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä opastamaan asiakkaita ihon itsehoidossa ja tuotteiden käytössä. Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan syventää ja laajentaa.

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on ylioppilastutkinto tai muu ammatillinen tutkinto.

Toteutus
Hakijoille lähetetään kutsu soveltuvuuskokeeseen hakemuksessa olleeseen sähköpostiosoitteeseen.
Ke 28.4. Soveltuvuuskoe, jossa psykologiset testit ja psykologin haastattelu. Lisäksi opettajan haastattelu joko soveltuvuuskoepäivänä tai muuna erikseen sovittavana päivänä. Opettajan haastattelua varten lähetetään hakijoille ennakkotietolomake täytettäväksi ja se palautetaan lomakkeella olevan ohjeen mukaisesti hyvissä ajoin ennen haastattelua.

Kuvaus
Kosmetologina osaat palvella asiakkaita erilaisissa ihoon liittyvissä ongelmissa, myydä ihonhoitotuotteitta asiakaslähtöisesti sekä tuottaa kauneushoitolapalveluita.

Kosmetologit työskentelevät kauneushoitoloissa, kylpylöissä, hotelleissa, laivoilla, palvelutaloissa, apteekeissa tai tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla joko yrittäjinä tai työntekijöinä. Kosmetologit voivat työskennellä myös myynti- ja koulutustehtävissä.

Hakuaika
Jatkuva haku

Kustannukset opiskelijalle
Koulutus on maksutonta. Opiskelija kustantaa itse oppikirjat sekä muun tarvittavan opetusmateriaalin. Perustutkinto suorittaville opiskelijoille tarjotaan maksuton aamupuuro ja lounas (ei koske oppisopimus, eikä työvoimapoliittisessa koulutuksessa opiskelevia).

Koulutus voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työntekijälle että työnantajalle.

Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet.

Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Lisätietoja antaa
Opinto-ohjaaja Sirpa Järvenpää, sirpa.jarvenpaa@lhkk.fi, 050 5962828 tai opettaja Arja Sarin, arja.sarin@lhkk.fi, 040 8225684

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan lähimmän oppisopimustoimiston kautta. Mikäli olet kiinnostunut työttömyysetuudella tuetusta opiskelusta, ota yhteyttä TE-toimistoon.

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395

Tietosuoja