Valitse sivu

FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTTI | FAKTIA OY

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Asiakaspalvelun osaajaksi ravintola-alalle (työvoimakoulutus)
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Tutkintotyyppi
Perustutkinto
Kohderyhmä
Opiskele asiakaspalvelun ja tarjoilun ammattilaiseksi!
Koulutus soveltuu kaikille alasta kiinnostuneille sekä jo aikaisempaa alan kokemusta omaaville. Koulutus sopii myös maahanmuuttajille, joilla on välttävät suomenkielentaidot. Koulutus on tarkoitettu 20-vuotta täyttäneille työttömille ja työttömyysuhanalaisille työnhakijoille, jotka ovat asiakaspalvelutehtäviin soveltuvia ja joilla on motivaatio työllistyä alalle.

Kuvaus
Koulutus on lähiopetusta, joka koostuu teoria opinnoista, luennoista, käytännön työskentelystä koululla, ryhmä työskentelyistä, työpaikkakäynneistä, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta sekä projektitöistä. Opiskelupolku räätälöidään jokaiselle henkilökohtaisesti ja laaditaan HOKS.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta:
pakollinen tutkinnon osa Asiakaspalvelu ja myynti sekä yksi valinnainen tutkinnon osa suuntautumisen mukaan. Se voi olla Kahvilapalvelut, Katu- ja pikaruokapalvelut, Ala carte tarjoilu tai juomien myynti ja tarjoilu.

Koulutuksen jälkeen voit työskennellä mm. liikeasemilla, lounasravintoloissa, kahviloissa, pikaruokapaikoissa, ala carte ravintoloissa, baareissa, yökerhoissa ym.

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Ennen asiakkaiden tuloa tarjoilija kunnostaa tilat ja varaa kaikki palvelutapahtumassa tarvittavat välineet ja tuotteet valmiiksi. Hän esittelee ja suosittelee tuotteita, ottaa vastaan tilaukset, tarjoilee tilatun tuotteen ja hoitaa laskutuksen sekä osaa toimia myös keittiössä. Tarjoilijalla on hyvä tuotetuntemus myytävistä tuotteista ja hän osaa tarjoilla ne oikein, esimerkiksi erikoiskahvit, viinit ja muut alkoholijuomat. Työ on usein vuorotyötä, viikonlopputyötä ja työrytmi vaihtelee paljon.

Hakuaika
01.01.2020 - 30.05.2020

Lisätietoja antaa
Koulutusalavastaava Melina Jokila puh. 040 6403 070 puh. 040 347 4082, s-posti: melina.jokila@lhkk.fi. Koulutustunnus 689641.

Lisätietoja hakemisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista antaa Työlinjan koulutusneuvonta puh. 0295 020 702
(ma - pe klo 9.00 - 16.15), koulutusneuvonta@tetoimisto. fi ja www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Koulutukseen hakeudutaan Internetin kautta: www.te-palvelut.fi. Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi. Valintatiedot lähetetään kirjeitse ja ne ovat nähtävillä myös sähköisissä palveluissa (www.te-palvelut.fi).

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteerit@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
Työelämäpalvelut p. 03 245 7395
asiakaspalvelu@lhkk.fi

IMS

Tietosuoja