Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Leipomoalan ammattitutkinto, kisälli
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Leipomoalan ammattitutkinto
Tutkintotyyppi
Ammattitutkinto
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu lisäkoulutukseksi jo ravintola-, leipomo- tai konditoria-alalla työskenteleville ammattitaidon kartuttamiseksi tai pitkän linjan tekijälle sekä alan yrittäjälle, jolta puuttuu alan täydennyskoulutus.

Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka muodostuu itsenäisestä etäopiskelusta, päivisin järjestettävistä lähiopetuspäivistä, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, pienryhmätyöskentelystä ja -ohjauksesta sekä verkko-opiskelusta. Tutkinnon läpäiseminen edellyttää työpaikalla järjestettyjen näyttöjen hyväksyttyä suorittamista. Lähipäivien määrä riippuu koulutusmuodostasi ja osaamisesi tasosta, oppisopimus-opiskelijalla lähipäiviä on yleensä 1-2 pv/kk, osaamisen mukaan.

Koulutus kestää yleensä 1-1,5 vuotta.

Kuvaus
Opit valmistamaan valitsemasi tutkinnon osien mukaan erilaisia leipomon ja konditorian tuotteita ammattimaisesti. Tutkinnon suorittaneena voit toimia leipomossa, konditoriassa, kahvila-konditoriassa tai paistopisteessä tutkinnon osien painotuksen mukaan, voit myös ryhtyä alan yrittäjäksi.

Hakuaika
Jatkuva haku

Kustannukset opiskelijalle
Koulutuksen osallistumismaksu on 400€, tutkinnon osan suorittamisesta maksu on 250e.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle.

Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Lisätietoja antaa
Opettaja Sanna Granroth, puh. 050 358 3099 tai sanna.granroth@lhkk.fi
Opettaja Mari Järvinen, puh. 050 434 0620 tai mari.jarvinen@lhkk.fi

Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa www.lhkk.fi

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Neuvonta p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Tietosuoja