Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Vammaisalan ammattitutkinto
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Vammaisalan ammattitutkinto
Tutkintotyyppi
Ammattitutkinto
Kohderyhmä
Työskenteletkö toimintaympäristössä, jossa eri-ikäiset kehitysvammaiset ihmiset asuvat, opiskelevat, tekevät työtä tai ovat palveluiden käyttäjinä?

Kuvaus
Suorita vammaisalan ammattitutkinto ja sen kehitysvammatyön osaamisala. Tutkinnon suoritettuasi saat kehitysvamma-alan ohjaaja (AT) nimikkeen. Vammaisalan ammattitutkinnon voit suorittaa työn ohella ilman muodollisia pohjakoulutusvaatimuksia.

Vammaisalan ammattitutkintoa suorittaessasi
• Kartutat taitoasi tukea, hoitaa ja ohjata kehitysvammaista henkilöä ja hänen läheisiään eri tilanteissa, elämänvaiheissa sekä erilaisissa toimintaympäristöissä.
• Saat työsi tueksi uusinta tietoa kehitysvammaisuudesta sekä kehitysvammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen tarkoitetuista palveluista.

Koulutuksen lähipäiviä on kerran kuukaudessa (mahdollisuus osallistua myös etäyhteyksin) lukuun ottamatta kesä-heinäkuuta.

Hakuaika
Jatkuva haku

Kustannukset opiskelijalle
Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle.

Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Lisätietoja antaa
Vastuuopettaja Katja Hakkarainen puh. 050 537 2443, katja.hakkarainen@lhkk.fi

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Neuvonta p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Tietosuoja