Valitse sivu

FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTTI | FAKTIA OY

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Suunnitteluassistentti, teknisen suunnittelun perustutkinto
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Teknisen suunnittelun perustutkinto
Tutkintotyyppi
Perustutkinto
Kohderyhmä
Suunnitteluassistentit toimivat mm. insinööri- tai arkkitehtitoimistoissa, kunnan rakennusvirastossa tai teollisuuslaitoksen suunnitteluosastolla piirtäjinä, suunnitteluavustajina ja nuorempina suunnittelijoina. Suunnitteluassistentin perustutkintoon valmistava koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita teknisen piirtämisen alasta tai jotka tarvitsevat näitä taitoja työtehtävissään.

Toteutus
Valmistavaan koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etä-/verkko-opiskelua ja työssä oppimista alan tehtävissä omalla työpaikalla.

Kuvaus
Tutkinnon suorittaneilla on laaja-alaiset valmiudet toimia avustavissa tehtävissä rakennus-, sähkö-, LVI- tai konetekniikan alalla. Työtehtävät liittyvät suunnitelmapiirustusten ja muiden suunnitteludokumenttien tuottamiseen ja ylläpitämiseen, erilaisten suunnitteluun liittyvien julkaisujen tekemiseen, tuotteiden markkinointiin ja mainontaan tietotekniikan tarjoamien sovellusten avulla.

Teknisen suunnittelun perustutkinto muodostuu seuraavasti:

Pakolliset tutkinnon osat:
- toimistotöissä toimiminen
- tekninen suunnittelu

Valinnaiset tutkinnon osa
- rakennustekninen suunnittelu
- konetekninen suunnittelu

Hakuaika
Jatkuva haku

Kustannukset opiskelijalle
Koulutus on maksutonta. Opiskelija kustantaa itse oppikirjat sekä muun tarvittavan opetusmateriaalin. Perustutkinto suorittaville opiskelijoille tarjotaan maksuton aamupuuro ja lounas (ei koske oppisopimus, eikä työvoimapoliittisessa koulutuksessa opiskelevia).

Koulutus voidaan suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työntekijälle että työnantajalle. www.oppisopimus.net

Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet.

Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Lisätietoja antaa
Koulutuspäällikkö Teijo Mikkola, puh. 050 468 5065, teijo.mikkola@lhkk.fi

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan lähimmän oppisopimustoimiston kautta. Mikäli olet kiinnostunut työttömyysetuudella tuetusta opiskelusta, ota yhteyttä TE-toimistoon.

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto
avoinna ma-to klo 9-15