Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Yrittäjyyden ammattitutkinto
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Yrittäjyyden ammattitutkinto
Tutkintotyyppi
Ammattitutkinto
Kohderyhmä
Sinulle, joka suunnittelet yritystoiminnan aloittamista tai omistajanvaihdoksen kautta yrittäjäksi ryhtymistä

Sinulle yrittäjä, joka haluat kehittää olemassa olevan liiketoiminnan kannattavuutta organisoimalla oman yrityksen toimintaa kustannustehokkaaksi sekä asiakasymmärryksen myötä myyntiä kasvattamalla.

Sinulle yrittäjä, joka suunnittelet tulevaa omistajanvaihdosta ja haluat nostaa yrityksesi markkina-arvoa.

Sinulle yrittäjä, joka haluat tehdä menestyvän verkkokaupan ja tehdä tavoitteellista monikanavaista digimarkkinointia asiakaskeskeisesti ja kustannustehokkaasti.

Koulutuksen aikana saat monipuolista tietoa sekä työkaluja kehittä yrityksellesi menestyvää liiketoimintaa, niin kivijalkamyymälässä kuin verkkokaupassakin. Opit ja osaat arvioida digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia ja tulevaisuuden kehitysnäkymiä. Verkostoidut muiden yritystoimintaa suunnittelevien tai liiketoimintaa kehittävien yrittäjien kanssa. Opit käyttämään kustannustehokkaasti ja asiakaskeskeisesti sosiaalisen median mahdollisuuksia myynnin sekä kannattavuuden kasvun aikaan saamiseksi. Koulutus antaa sinulle viestintä- ja vuorovaikutusosaamista ja yleistä talouden hallinnan osaamista. Kehität omaa osaamistasi suunnitelmallisesti ja osaat huolehtia työhyvinvoinnistasi.

Toteutus
Koulutuksen aikana saat asiantuntija apua suunnitelmiesi tekemisessä sekä monipuolisen koulutuksen lähiopetuksena / verkko-opetuksena ja henkilökohtaisena ohjauksena sekä tasokkaat verkkomateriaalit opetusvideoineen, Eduhouse-koulutusvideoiden käyttöoikeuden koko koulutuksen ajaksi.

Verkkokauppaliiketoimintaa suunnitteleva saa käyttöönsä MyCashflow-verkkokauppapohjan (oppilaitoslisenssi) käyttöönsä koulutuksen ajaksi, joka on mahdollista avata yrityksellesi MyCashflow hinnaston mukaisesti.

Koulutuksessa voit suorittaa ammattitutkinnon (pakollinen tutkinnon osa + osaamisalan pakollinen tutkinnon osa + yksi valinnainen tutkinnon osa), jolloin saat todistuksen koko tutkinnosta. Vaihtoehtoisesti voit osallistua yhden tai kahden tutkinnon osan koulutukseen ilman koko tutkinnon suorittamista.

Kuvaus
Tutkinnon osa liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, joka on kaikille tutkinnon suorittajille pakollinen. Lisäksi on osaamisalan mukainen pakollinen tutkinnon osa sekä yksi valinnainen tutkinnon osa.

Tämän lisäksi tulee osaamisalan mukainen pakollinen tutkinnon osa seuraavasti:
Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala

• Aloittava yrittäjä, sinulla on pakollisena tutkinnon osana yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen
• tutkinnon osan suorituksena teet liiketoimintasuunnitelman, myynti- ja markkinointisuunnitelman huomioiden digitalisaation sekä liiketoiminnan talouslaskelmat

YRITYSTOIMINNAN KEHITTÄMISEN OSAAMISALA

• Yritystoiminnan kehittämiseen, sinulla on toiminnassa oleva yritys ja Y-tunnus, Tässä osaamisalassa sinulla on pakollisena tutkinnon osana yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen.
• tutkinnon osansuorituksena teet nykytila-analyysin, jonka pohjalta päivität liiketoimintasuunnitelman ja myynti- ja markkinointisuunnitelman huomioiden digitalisaation sekä päivität talouslaskelmat.

Osaamisalan tutkinnon osan lisäksi valitset yhden seuraavista tutkinnon osista:
• Työn organisointi ja johtaminen
• Myynti ja markkinointi
• Taloudellisen tuloksen varmistaminen ja kehittäminen
• Tuotannon suunnittelu ja kehittäminen
• Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen
• Yrityskaupan suunnittelu ja toteuttaminen
• Verkkokaupan perustaminen ja kehittäminen
• Liiketoiminnan osa-alueen digitalisointi
• Yritysneuvonta
• Projektin suunnittelu ja toteuttaminen

Hakuaika
Jatkuva haku

Kustannukset opiskelijalle
Osallistumismaksu 480€. Koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa omaehtoista ammatillista koulutusta.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös yrittäjäjän oppisopimuskoulutuksena, joilloin koulutus on maksutonta.

Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Lisätietoja antaa
Vastuuopettaja Pussinen Esa, p. 040 7267 204, esa.pussinen@lhkk.fi

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Neuvonta p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Tietosuoja