Valitse sivu

FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTTI | FAKTIA OY

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Leipomoalan erikoisammattitutkinto
Hae koulutukseenAvaa PDF
Tutkinto
Leipomoalan erikoisammattitutkinto
Tutkintotyyppi
Erikoisammattitutkinto
Kohderyhmä
Koulutus soveltuu leipomo- ja konditoria sekä ravintola-alan ammattilaisille, jatkokoulutukseksi alalla työskenteleville, joilla on hankittuna aikaisempaa osaamista alalta, joko koulutuksen tai työkokemuksen kautta.

Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka muodostuu itsenäisestä etäopiskelusta, lähiopetuspäivistä, työssäoppimisesta, pienryhmätyöskentelystä ja -ohjauksesta, sekä verkko-opiskelusta. Tutkinnon läpäiseminen edellyttää työpaikalla järjestettyjen näyttöjen hyväksyttyä suorittamista.

Kuvaus
Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii eri kokoisissa leipomo- tai ravintola-alan työpaikossa valmistaen laaja-alaisesti alan tuotteita suuntautuneisuuden mukaan.
Hän voi työskennellä tuotannon suunnittelu- ja ohjaustehtävissä, esimies- ja tuotekehitystehtävissä. Tutkinnon suorittanut hallitsee alan valmistusprosessit, asiakaslähtöisen tuotesuunnittelun ja tuotekehityksen. Tutkinnon suorittanut hallitsee raaka-aineiden käytön ja niiden ominaisuudet. Hän hallitsee keskeiset valmistustekniikat.
Tutkinnon suorittaneena voit toimia leipomossa, konditoriassa tai paistopisteessä sekä juhlapalvelussa ja ravintolassa. Hän osoittaa alansa erittäin monipuolista osaamista sekä syvällistä ammattitaitoa, voit myös ryhtyä alan yrittäjäksi

Hakuaika
Jatkuva haku

Kustannukset opiskelijalle
Osallistumismaksu 480 €, tutkinnon osan suorittamisesta maksu on 150e.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä oman alueesi oppisopimusviranomaiseen. Lisätietoja: www.oppisopimus.net

Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Lisätietoja antaa
Vastuuopettaja Maria Ylikitti puh. 040 6713922 maria.ylikitti@lhkk.fi (konditoria)
Vastuuopettaja Tiina Heinonen puh. 040 6842260 tiina.heinonen@lhkk.fi (leipomo)

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteerit@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
Työelämäpalvelut p. 03 245 7395
asiakaspalvelu@lhkk.fi

IMS

Tietosuoja