Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Rengastyöntekijäksi (työvoimakoulutus)
Hae koulutukseenAvaa PDF
Koulutuksen ajankohta
13.02.2023 - 18.04.2023
Kohderyhmä
Lähde oppimaan rengashommiin autoalalle!
Tässä koulutuksessa saat täsmäkoulutuksen rengastyötehtäviin rengasliikkeissä. Koulutus sopii erinomaisesti sinulle, jota ajoneuvot ja autoala kiinnostavat eikä sinulla ole aikaisempaa työkokemusta alalta.

Koulutus on suunnattu kaikille TE-toimiston asiakkaille, jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alla. Voit hakeutua mukaan koulutukseen, jos sinulla on vähintään peruskoulu suoritettuna ja riittävä suomen kielen taito.

Koulutus antaa valmiudet työskennellä rengasliikkeissä.

Toteutus
Koulutuksessa opit tekemään henkilö- ja pakettiautojen renkaanvaihdot työturvallisesti, tutustut renkaan vianmäärityksen periaatteisiin ja osaat määritellä renkaan korjauskelpoisuuden. Opit käyttämään ajoneuvonostimia ja muita ajoneuvon pyörän irrottamiseen ja kiinnittämiseen tarvittavia työvälineitä ja rengas- ja tasapainotuskonetta.

Koulutuksen aikana opit asiakaspalvelua ja neuvomaan asiakasta rengasvalinnassa sekä tarjoamaan muita rengasalan tuotteita ja palveluita. Tutustut rengasalan kuluttajansuojalakiin ja muuhun rengasalan yleisimpään lainsäädäntöön ja ymmärrät niiden merkityksen työssäsi. Perehdyt liikenneturvallisuuteen ja rengasalan keskeisimpiin tietolähteisiin.

Koulutuksen kokonaiskesto on 7 viikkoa. Koulutus toteutetaan lähiopetuksena (3 viikkoa) sekä työpaikoilla järjestettävänä koulutuksena (4 viikkoa). Opiskelijat hankkivat itse työssäoppimispaikan rengastyöliikkeestä. Opintoihin sisältyy myös urasuunnittelua, jossa saat tukea ja neuvoja työllistymiseesi ja työssäoppimispaikan löytämiseen. Sekä oppilaitoksessa että rengasliikkeissä edellytetään turvakenkien käyttöä. Niiden hankinnasta opiskelija vastaa itse, mutta tarvittaessa oppilaitos voi lainata turvakengät opintojen ajaksi. Koulutukseen kuuluu myös SFS6002 sovellettuna autoalalle, hätäensiapu, trukin käyttökoulutus ja työturvallisuuskoulutus.

Koulutuksen jälkeen voit halutessasi jatkaa opintoja ja täydentää osaamistasi alan rengastyöliikkeissä. Voit suorittaa Rengastyöt 15 osp valinnaisen tutkinnon osan: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7614470/tutkinnonosat/7913613

Hakuaika
07.12.2022 - 30.01.2023

Lisätietoja antaa
Vastuuopettaja Henri Juote, puh. 040 6429 648 tai henri.juote@lhkk.fi

Haku työvoimakoulutukseen tapahtuu TE-palvelujen kautta täyttämällä sähköinen hakulomake. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset kirjautumalla TE-palveluiden sähköiseen Oma asiointi −palveluun.

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Neuvonta p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Tietosuoja