Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Rengastyöntekijäksi (työvoimakoulutus)
Hae koulutukseenAvaa PDF
Koulutuksen ajankohta
14.02.2022 - 08.04.2022
Kohderyhmä
Lähde oppimaan rengashommiin autoalalle!
Tässä koulutuksessa saat täsmäkoulutuksen rengastyötehtäviin rengasliikkeissä. Koulutus sopii erinomaisesti sinulle, jota ajoneuvot ja autoala kiinnostavat eikä sinulla ole aikaisempaa työkokemusta alalta.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti alle 30-vuotiaille TE-toimiston asiakkaille, jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alla. Voit hakeutua mukaan koulutukseen, jos sinulla on vähintään peruskoulu suoritettuna ja riittävä suomen kielen taito. Sekä oppilaitoksessa että rengasliikkeissä edellytetään turvakenkien käyttöä, joiden hankinnasta opiskelija vastaa itse.

Koulutus antaa valmiudet työskennellä rengasliikkeissä.

Toteutus
Koulutuksessa opit tekemään henkilö- ja pakettiautojen renkaanvaihdot työturvallisesti, tutustut renkaan vianmäärityksen periaatteisiin ja osaat määritellä renkaan korjauskelpoisuuden. Opit käyttämään ajoneuvonostimia ja muita ajoneuvon pyörän irrottamiseen ja kiinnittämiseen tarvittavia työvälineitä ja rengas- ja tasapainotuskonetta.

Koulutuksen aikana opit asiakaspalvelua ja neuvomaan asiakasta rengasvalinnassa sekä tarjoamaan muita rengasalan tuotteita ja palveluita. Tutustut rengasalan kuluttajansuojalakiin ja muuhun rengasalan yleisimpään lainsäädäntöön ja ymmärrät niiden merkityksen työssäsi. Perehdyt liikenneturvallisuuteen ja rengasalan keskeisimpiin tietolähteisiin.

Koulutuksen kokonaiskesto on 8 viikkoa. Koulutus toteutetaan lähiopetuksena (2 viikkoa) sekä työpaikoilla järjestettävänä koulutuksena (6 viikkoa). Opiskelijat hankkivat itse työssäoppimispaikan rengasliikkeestä. Opintoihin sisältyy myös urasuunnittelua, jossa saat tukea ja neuvoja työllistymiseesi ja työssäoppimispaikan löytämiseen.

Koulutuksen jälkeen voit halutessasi jatkaa opintoja ja täydentää osaamistasi alan rengasliikkeissä pinnoitustöiden sekä raskaankaluston rengastöiden osalta. Voit suorittaa Rengastyöt 15 osp valinnaisen tutkinnon osa

Hakuaika
15.11.2021 - 31.01.2022

Lisätietoja antaa
Vastuuopettaja Jussi Tuomela, puh. 050 5734 236, jussi.tuomela@lhkk.fi

Haku työvoimakoulutukseen tapahtuu TE-palvelujen kautta täyttämällä sähköinen hakulomake. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset kirjautumalla TE-palveluiden sähköiseen Oma asiointi −palveluun.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395

Tietosuoja