Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Pintakäsittelyn ammattilaiseksi (työvoimakoulutus)
Hae koulutukseenAvaa PDF
Koulutuksen ajankohta
17.01.2022 - 25.03.2022
Kohderyhmä
Tässä käytännönläheisessä lyhytkoulutuksessa pääset hyvin kiinni pintakäsittelijän työn perusteisiin. Opit tekemään perusmaalaus- ja tapetointitöitä sekä niihin liittyviä pohja- ja esikäsittelytöitä. Koulutus sopii hyvin aloittelijalle, jolla ei ole aikaisempaa työkokemusta pintakäsittelyalalta ja jota erilaiset remonttityöt kiinnostavat. Koulutukseen voi kuitenkin myös hakeutua jo jonkin verran kokeneet maalarit, jotka haluavat täydentää ja laajentaa osaamistaan ja saada varmuutta itsenäiseen työskentelyyn. Koulutus on ei-tutkintotavoitteista koulutusta.

Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on riittävä suomen kielen taito ja vähintään peruskoulu suoritettuna.

Toteutus
Koulutuksessa perehdytään niin teorian, kuin käytännön työtehtävienkin kautta pintakäsittelijän tärkeimpiin työvälineisiin, erilaisiin materiaaleihin ja työtapoihin ja työturvallisuuteen.

Vasta-alkajalle koulutuksen päällimmäisenä tavoitteena on saada riittävästi osaamista ja kokemusta maalaus- ja tasoitustöistä, jotta työmailla pärjää esimerkiksi kokeneemman maalarin työparina. Jos kipinä alalle syttyy, voit jatkaa myös opintojasi pintakäsittelypuolella valintasi mukaan oppisopimuksella tai koulutussopimuksella, osa- tai kokotutkintona.

Hieman kokeneemmalle maalarille tai tasoitusmiehelle opetus ja työssäoppimispaikat voidaan suunnitella yksilöllisesti niin, että hän pystyy itsenäisesti työskentelemään työmailla.

Koulutus on hyvin käytännönläheistä ja tapahtuu aidoissa työtehtävissä oppilaitoksen yhteistyöyritysten remonttikohteissa. Koulutuksessa opitaan huoneistoremonttien tekemistä ja perehdytään seinä-, lattia- ja kattopintojen pintakäsittelyyn ja saneerauksiin.

Koulutuksen kokonaiskesto on 17 viikkoa. Koulutus toteutetaan lähiopetuksena (7 viikkoa) sekä työpaikoilla järjestettävänä koulutuksena (10 viikkoa). Opintoihin sisältyy myös urasuunnittelua, jossa saat tukea ja neuvoja työllistymiseesi ja työssäoppimispaikan löytämiseen.

Hakuaika
01.11.2021 - 05.12.2021

Lisätietoja antaa
Vastuuopettaja Tapio Virolainen, puh. 050 5931476 tai tapio.virolainen@lhkk.fi

Täytä hakemus 'Hae tähän koulutukseen' -painikkeen kautta tai jätä paperihakemus TE-toimistoon. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen koulutuksen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemus on aina sitova, joten kutsun saaneilla tulee olla valmius osallistua haastatteluun ilmoitettuna aikana. Jos saat kutsun etkä voi saapua, ilmoita siitä ennen valintatilaisuutta TE-toimistoon kutsussa ilmoitetulle henkilölle. Varaudu toimittamaan sairauslomatodistus, todistus työssäolosta tai muu poissaolotodistus TE-toimistoon. Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00-16.15, numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395

Tietosuoja