Valitse sivu

FORSSAN AMMATTI-INSTITUUTTI | FAKTIA OY

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

(Kauppa)yrtinpoimijakoulutus
Hae koulutukseenHae koulutukseen, yrityksetAvaa PDF
Koulutuksen ajankohta
21.05.2021 - 22.05.2021
Kohderyhmä
Tiesitkö, että jos myyt suoraan asiakkaille tai käytät myyntiin valmistamassasi ruoassa villiyrttejä, sinulla pitäisi olla kauppayrtinpoimijakortti/yrtinpoimijakortti. Vastuu tarjoamiesi yrttien turvallisuudesta on sinulla myyjänä ja sen jälkeen kerääjällä.

Opi varmuudella tunnistamaan kerättävät yrtit, keräämään kaupan laatuvaatimukset täyttävää tavaraa ja käsittelemään yrtit kaupan edellyttämällä tavalla.

Toteutus
Koulutus toteutetaan neljänä kurssipäivänä ja kahtena kahden päivän kokonaisuutena. Molempiin kurssikokonaisuuksiin ilmoittaudutaan erikseen.
Koulutus tapahtuu osittain maastossa, joten mukaan tarvitaan maastokelpoiset vaatteet, kuten ulkoiluvaatteet ja
kumisaappaat tai ulkoilukengät.

Osa koulutuksesta toteutetaan sisätiloissa luentotyyppisenä koulutuksena. Kurssipäivän päätteeksi osallistujat tekevät kasvitunnistuskokeen ja sen läpäistyään osallistuja saa kauppayrtinpoimijakortin ja siihen merkinnät osaamistaan kasveista. Poimija saa poimia kaupallisesti vain poimijakorttiin merkittyjä yrttejä. Poimijakortti on voimassa suorituspäivämäärästä eteenpäin. Koulutettavien kasvien on oltava parhaassa keruuvaiheessa kurssiaikana, joten voi vaihdella riippuen kevään kasvuolosuhteista. Poimijakorttiin tulee noin neljä merkintää/
kurssipäivä.

PE 21.5. KLO 14-20 JA LA 22.5. KLO 9-15
pv 1 pe
Kasveina ensimmäisessä kurssipäivässä
mm. voikukka, vuohenputki, pihlaja, koivu, mänty ja
maitohorsma.
pv 2 la
Kasveina toisessa kurssipäivässä
mm. nokkonen, kuusi, siankärsämö, kataja ja mustikka.

PE 11.6. KLO 14-20 JA LA 12.6. KLO 9-15
pv 3 pe
Kasveina kolmannessa kurssipäivässä
mm. poimulehti, pyöreälehtikihokki, mesiangervo ja
suopursu.
pv 4 la
Kasveina neljännessä kurssipäivässä
mm. vadelma, puna-apila, ahomansikka, kanerva,
sianpuolukka ja puolukka.

Koulutukseen otetaan max 10 henkilöä.

Kuvaus
Koulutus antaa osallistujalle tiedot ja taidot toimia yrtinpoimijana kaupallisessa
tarkoituksessa. Poimija voi poimia yrttejä tilauksesta yrityksille jatkojalostukseen
tai jalostaa itse yrteistä tuotteita tai myydä yrttejä eteenpäin esimerkiksi ravintoloille.

Tavoitteisiin sisältyvät teemat ja ydinsisällöt:
koulutuksen ja yrttien käytön perusteet, yrttien tunnistaminen, myrkylliset
kasvit, yrttien keruutekniikat, yrttien käsittely, yrttikauppa ja lainsäädäntö
sekä poimijan asema.

Hakuaika
12.02.2021 - 14.05.2021

Kustannukset opiskelijalle
Koulutuksen hinta on
195€/2 pvä, sisältää 2 ruokailua
355€/4 pvä, sisältää 4 ruokailua

Lisätietoja antaa
Tarja Jaakkola, p. 040 685 4480, tarja.jaakkola@lhkk.fi

Hotelli Maakunta tarjoaa majoittumista pitkämatkalaisille opiskelijoille

2 hlö/huone 75€, ilman aamiaista 65€ /vrk
1 hlö/huone 50€, ilman aamiaista 45€/vrk

Aamiaisen sisältyessä sen voi valita Antin Konditoriassa (8.00 -10.00) tai Kahvila Kaunottaressa (6.00 -10.00)
Sisältää myös lakanat ja pyyhkeet. Osassa huoneita on oma wc ja suihku.

Hotelli Maakunta
Keskuskatu 12
30100 Forssa
info@hotellimaakunta.fi
p. 040 417 4001
https://www.hotellimaakunta.fi

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395
asiakaspalvelu@lhkk.fi

Tietosuoja