Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Tiedote 27.1.2022

Tammikuu alkaa olla lopuillaan ja olemme edelleen onnistuneet järjestämään toiminnan hienosti koronan keskellä.

Tilanne on nyt helpottamassa siten, että voimme palata koulutuksen järjestämisen osalta normaaliin ensi maanantaista 31.1.2022 lukien. Toisin sanoen kaikki suunniteltu koulutus voidaan järjestää lähiopetuksena ja muu opetukseen liittyvä toiminta normaalisti ilman poikkeuksia. Suosittelemme opiskelijoille kasvomaskien käyttöä sekä huolehtimaan käsihygieniasta.

Tärkeää on, että mikäli on sairastumiseen viittaavia oireita, niin paikan päälle oppilaitokseen ei saa tulla.

Noudatamme terveysturvallisuuteen liittyviä terveysviranomaisten määräyksiä ja ohjeita. Sairaanhoitopiirin ohjeet sairastuneille ja mahdollisesti altistuneille löytyvät verkkosivuilta:

https://www.khshp.fi/wp-content/uploads/2022/01/Liite-2-Koronaohjeita-kouluille-oppilaitoksille-ja-varhaiskasvatukseen.pdf  ja 
https://www.forssa.fi/korona/ohjeita-koronavirukseen-sairastuneille-ja-mah/

Terveisin rehtori Heli Elo-Vuola

 

Uusi ohje tartunta- ja altistumistilanteisiin 18.1.2022

Forssan kaupungin varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiossa on paljon koronatartuntoja sekä lukuisia tartuntaepäilyjä ja vahvistamattomia tartuntoja. Myös koulutuskuntayhtymässä on havaittu joitakin tartuntoja ja sitä myöten altistumisia. Tartunnoista tai altistumisista ei enää erikseen kaupungin toimesta tiedoteta ja koulutuskuntayhtymä siirtyy samaan käytäntöön tästä päivästä lukien.

Tärkeää on, että mikäli oireita ilmenee, niin paikan päälle oppilaitokseen ei saa tulla.

Noudatamme edelleen terveysturvallisuuteen liittyviä terveysviranomaisten määräyksiä ja ohjeita. Sairaanhoitopiirin uudet ohjeet sairastuneille ja mahdollisesti altistuneille löytyvät verkkosivuilta

https://www.khshp.fi/wp-content/uploads/2022/01/Liite-2-Koronaohjeita-kouluille-oppilaitoksille-ja-varhaiskasvatukseen.pdf ja
https://www.forssa.fi/korona/ohjeita-koronavirukseen-sairastuneille-ja-mah/

Terveisin rehtori Heli Elo-Vuola


 

Tiedote tammikuun opetusjärjestelyistä 5.1.2022

Koskee ajanjaksoa 10.1.-28.1.2022

Lähiopetuksessa jatkavat:

 • perustutkintokoulutukset porrastetusti seuraavalla tavalla:
  • jokainen vuosikurssi on kerrallaan tammikuussa etäopetuksessa yhden viikon ajan
  • 2. vuoden pt-opiskelijat ovat etänä ajalla 10.1.–14.1. (tämä muutos tehdään valmiiksi jo wilmaan)
  • tiimit sopivat tästä eteenpäin omien pt-opiskelijoiden (1. ja 3. vuosikurssi) osalta seuraavat kaksi viikkoa ja ilmoittavat järjestelyistä opiskelijoille
 • valma -opiskelijat, sekä nuoret että aikuiset
 • maahanmuuttajakoulutusten opiskelijat
 • kaikki yritys-, kortti-, ea- ja pätevyyskoulutukset sovitulla tavalla, hygieniasuosituksia noudattaen
 • kaikki uudet alkavat koulutukset suunnitelmien mukaisesti lähiopetuksena hygieniasuosituksia noudattaen
 • työpaikalla tapahtuvat oppimisen jaksot sovitusti

Etäopetuksena järjestetään:

 • ytot (yhteiset tutkinnon osat) ja valinnaiset ytot
 • ammattitutkinto- ja erikoisammattitutkintokoulutukset (pois lukien nosturi- ja luonto-alan koulutukset, jotka jatkuvat lähiopetuksena).

Tietokoneita voi tarvittaessa lainata etäopiskeluun. Opiskeluhuollon palvelut ovat kaikkien opiskelijoiden käytettävissä. Opiskelijat, huoltajat ja henkilöstö ovat saaneet tarkemmat ohjeet Wilman kautta.

Terveisin rehtori Heli Elo-Vuola


 

Tiedote 3.9.2021

Palaamme maanantaina 6.9.2021 lähiopetukseen. Pyrimme edelleen välttämään ryhmien sekoittumista. Muut tutut turvallisuusohjeet ovat edelleen voimassa. Opiskelijoille suositellaan maskin käyttöä. Paikan päälle vain täysin terveenä! Lähiopetukseen ei saa tulla, mikäli opiskelijalla on minkäänlaisia, lieviäkään oireita.


Tiedote 30.8.2021

Eilen on oppilaitokseen tullut tieto tartunnan saaneesta henkilöstä. Karanteeniin on asetettu 3 henkilöstön jäsentä ja 23 opiskelijaa. Kaikkiin altistuneisiin on oltu yhteydessä tartuntatautiviranomaisten toimesta.
Seutukunnan hankalasta epidemiatilanteesta huolimatta oppilaitoksen toiminta jatkuu edelleen hybridimallissa suunnitellusti, turvallisuusohjeita ja -määräyksiä noudattaen.


Tiedote 27.8.: tulevan viikon 35 järjestelyt

LHKK on saanut viranomaisilta ohjeet jatkaa hybridiopetusmallissa, joka on lähi- ja etäopetuksen yhdistelmä. Katsomme tilannetta viikko kerrallaan eteenpäin. Wilman kautta opiskelijoille on lähetetty tiedote opetuksen järjestelyistä ja ohjeista viikolle 35.


Tiedote 22.8.: tulevan viikon järjestelyt

LHKK on saanut viranomaisilta ohjeet hybridiopetukseen siirtymisestä. Kyse on siis lähi- ja etäopetuksen yhdistelmästä. Katsomme tilannetta viikko kerrallaan eteenpäin. Wilman kautta opiskelijoille on lähetetty tiedote opetuksen järjestelyistä ja ohjeista viikolle 34.


Kahdella opiskelijalla on todettu  koronatartunta 20.8.

Kahdella Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän opiskelijalla on todettu tänään perjantaina 20.8.21 koronatartunta. He kuuluvat eri ryhmiin keskenään ja myös eri ryhmiin kuin kolme aiemmin ilmoitettua tartunnan saanutta opiskelijaa. Heidät on määrätty tartuntatautilain mukaiseen eristykseen.

Altistuneisiin kuuluvat tartunnan saaneiden opiskelijoiden omat ryhmäläiset (15 ja 17 opiskelijaa).  Heidät asetetaan tartuntatautiviranomaisten toimesta karanteeniin. Kaksi henkilökunnan jäsentä on altistunut. Emme tiedota opiskelijoista tai aloista tämän enempää, tartuntatautiviranomaiset hoitavat yhteydenotot suoraan asianosaisiin.

Tartuntatautilääkäriltä saadun tiedon mukaan tällä viikolla opiskelijoillamme esiin tulleet tartunnat on saatu vapaa-ajalla. Toisen asteen oppilaitoksissa seudullamme ei ole toistaiseksi todettuja oppilaitoksista lähteneitä tartuntaketjuja. Sen vuoksi oppilaitos voidaan pitää edelleen muuten lähiopetuksessa, em. ryhmiä lukuun ottamatta. Seutukunnan kiristyvästä epidemiatilanteesta huolimatta oppilaitoksen toiminta jatkuu siis edelleen muilta osin suunnitellusti, turvallisuusohjeita ja -määräyksiä noudattaen. On hyvä kuitenkin välttää järjestämästä normaalitoiminnasta poikkeavia isompia kokoontumisia ja ryhmien sekoittumista keskenään.

Pidetään edelleen kärsivällisesti kiinni turvallisuusohjeista.

Heli Elo-Vuola, rehtori


LHKK:n opiskelijalla on todettu koronatartunta 19.8.

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän opiskelijalla on todettu tänään torstaina 19.8.21 koronatartunta. Sairastunut opiskelija kuuluu eri ryhmään kuin kaksi aiemmin ilmoitettua tartunnan saanutta opiskelijaa. Hänet on määrätty tartuntatautilain mukaiseen eristykseen. Altistuneisiin kuuluvat tartunnan saaneen opiskelijan omat ryhmäläiset (8 opiskelijaa).  Heidät asetetaan tartuntatautiviranomaisten toimesta karanteeniin. Henkilökunnan jäseniä ei aseteta karanteeniin. Emme tiedota opiskelijasta tai alasta tämän enempää, tartuntatautiviranomaiset hoitavat yhteydenotot suoraan asianosaisiin.

Seutukunnan kiristyvästä epidemiatilanteesta huolimatta oppilaitoksen toiminta jatkuu muilta osin suunnitellusti, turvallisuusohjeita ja -määräyksiä noudattaen.

Lisätietoa: rehtori Heli Elo-Vuola


Opiskelijalla on koronatartunta 11.8.

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän opiskelijalla on todettu tänään keskiviikkona 11.8.2021 koronatartunta. Sairastunut opiskelija kuuluu eri ryhmään kuin eilen ilmoitettu tartunnan saanut opiskelija. Hänet on määrätty tartuntatautilain mukaiseen eristykseen. Altistuneisiin kuuluvat tartunnan saaneen opiskelijan omat paikalla olleet ryhmäläiset (12 opiskelijaa) ja 4 henkilökunnan jäsentä.  Tartuntatautiviranomaiset asettavat altistuneet karanteeniin. Emme tiedota opiskelijasta tai alasta tämän enempää, tartuntatautiviranomaiset antavat ohjeet ja hoitavat yhteydenotot suoraan asianomaisiin.

Oppilaitoksen toiminta jatkuu muilta osin suunnitellusti, turvallisuusohjeita ja -määräyksiä noudattaen.


Opiskelijalla on todettu koronatartunta, toiminta jatkuu suunnitellusti 10.8.

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän opiskelijalla on todettu tiistaina 10.8.21 koronatartunta. Sairastunut opiskelija on määrätty tartuntatautilain mukaiseen eristykseen. Mahdollisia altistuneita selvitetään parhaillaan. Altistuneisiin kuuluvat ainakin tartunnan saaneen opiskelijan omat ryhmäläiset (11 opiskelijaa ja opettaja).  Heidät asetetaan tartuntatautiviranomaisten toimesta karanteeniin. Emme tiedota opiskelijasta tai alasta tämän enempää, tartuntatautiviranomaiset hoitavat yhteydenotot suoraan asianomaisiin.

Oppilaitoksen toiminta jatkuu muilta osin suunnitellusti, turvallisuusohjeita ja -määräyksiä noudattaen.

Terveisin Heli Elo-Vuola
rehtori

Ajankohtaista

Tervetuloa Avoimiin Oviin la 28.1. klo 10-14!

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄTule viettämään talvista lauantaipäivää koko perheen voimin Forssan ammatti-instituuttiin 28.1.2023 klo 10-14.   Tervetuloa tutustumaan koulutuksiimme! Kaikki koulutusalat esittelevät tutkintojaan ja työtilojaan. Kierrä, katsele,...

Syksyllä 2022 valmistuneet opiskelijat

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kaikkien syksyllä 2022 valmistuneiden yhteinen valmistujaisjuhla tiistaina 20.12. 2022 klo 18.00 Forssan ammatti-instituutista syksyllä 2022 valmistuneet opiskelijat   Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentajaAlaspää Viljami,...

Oppilaitoksen tutustumispäivät

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄOppilaitoksen tutustumispäivät Oppilaitoksemme tutustumispäivissä pääset tutustumaan Forssan ammatti-instituuttiin ja valitsemaasi koulutukseen. Tutustumispäivän aikana näet millaista on opiskella Failla ja tutustut opiskelu- ja...

Ammatillisen koulutuksen arvostettu palkinto LHKK:lle

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄAmmatillisen koulutuksen arvostettu palkinto LHKK:lle  Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymälle ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. ”Tämä on merkittävä tunnustus” iloitsee...

Ilmoitustaulu

Syyskauden kokousaikataulut

Yhtymävaltuusto kokoontuu 30.6.2022 sekä 22.11.2022. Yhtymähallituksen syksyn kokouspäivät ovat 23.8., 20.9., 25.10., 22.11 sekä 13.12.2022.

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Neuvonta p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Tietosuoja