Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Poikkitaiteellinen taidenäyttely Forssan kaupunginkirjastolla: Teoksia sivuilta

 

Suomen ainoan keramiikan perustutkinnon ensimmäisen vuoden opiskelijat inspiroituivat lukemaan ja luomaan kirjallisten teosten pohjalta keramiikkaveistoksia.
Idea näyttelystä tuli Forssan ammatti-instituutin opiskelijoilta itseltään ja Forssan kaupunginkirjaston henkilökunta valitsi laajan valikoiman kirjallisuutta. Teokset joiden pohjalta työt toteutettiin arvottiin opiskelijoiden kesken. Mukana on romaaneja, runoja, tiede-, nuorten- ja lastenkirjallisuutta. Helmikuun aikana 13 opiskelijaa aloitti prosessin, jonka tuotokset tulevat nyt kaikkien nähtäväksi näyttelyyn Forssan kaupunginkirjastolle. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina 13.4.2022 alkaen.

Ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat aikuisopiskelijoita usealta eri alalta. Maantieteellisesti opiskelijoita tulee Forssasta, Tammelasta, Loimaalta, Nokialta, Nurmijärveltä, Turusta ja Helsingistä.
Forssan ammatti-instituutin taideteollisuuden perustutkinnon keramiikka-alan koulutusohjelma on Suomen ainoa alansa perustason koulutus. Kansainvälistä huomiotakin saanut osasto on myös kotimaassaan arvostettu, hakijamäärät ovat nousseet viimeiset vuodet ja nimekäs käsityölehti Taito teki osastosta lehtijutun elokuussa 2021.
Keramiikan opetus alkoi Tammelassa vuonna 1996 ja osasto siirrettiin 2016 Forssaan ammatti-instituutin tiloihin. Opiskelijat ovat olleet pääasiassa aikuisia ja vuodesta 2022 eteenpäin koulutusohjelmaan voi hakea ainoastaan suoritettuaan toisen asteen tutkinnon.

Emmi Marin, keramiikka-artesaani opiskelija

Kirja & keramiikka – projekti 2022
Kirja: Keramiikkateos – Keraamikko

 • Mia Meri: ”Egypti: kala sargofagissa ; muita mysteereitä” –  Etta Mäki
 • George Orwell: ”Eläinten vallankumous” – Krista Kuortti
 • Velma Wallis: ”Kaksi vanhaa naista”  – Pirre Soininen
 • Raili Mikkanen: ”Karhun kumarrus” – Laura Anjala
 • Maxence Fermine: ” Lumi” – Marjo Yli-Koski
 • Mervi Koski: ”Maailman merkillisimmät kummitustarinat”  – Eija Miettinen
 • Jessie Burton: ”Nukkekaappi” – Emmi-Riikka Marin
 • Hannu-Pekka Björkman & Nina Honkanen, toim.: ”Pakopiste”  – Mirkka Korpi
 • Iiro Kϋttner: ”Puiden tarinoita; Puuseppä”  – Marjo Yli-Koski
 • Kirsti Kuronen: ”Pönttö”  – Amanda Majuri
 • Pierre Lemaitre: ”Rosie”  – Jukka Vilkkilä
 • Aino Kallas: ”Sudenmorsian”  – Ronja Ilander
 • Delia Owens: ”Suon villi laulu”  – Emmi-Riikka Marin
 • Salla Simukka: ”Sytytä valot/Sammuta valot”  – Krista Mänttäri
 • Katja Kallio: ”Yön kantaja”  – Heli Saloniemi

Ajankohtaista

Tervetuloa Avoimiin Oviin la 28.1. klo 10-14!

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄTule viettämään talvista lauantaipäivää koko perheen voimin Forssan ammatti-instituuttiin 28.1.2023 klo 10-14.   Tervetuloa tutustumaan koulutuksiimme! Kaikki koulutusalat esittelevät tutkintojaan ja työtilojaan. Kierrä, katsele,...

Syksyllä 2022 valmistuneet opiskelijat

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kaikkien syksyllä 2022 valmistuneiden yhteinen valmistujaisjuhla tiistaina 20.12. 2022 klo 18.00 Forssan ammatti-instituutista syksyllä 2022 valmistuneet opiskelijat   Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentajaAlaspää Viljami,...

Oppilaitoksen tutustumispäivät

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄOppilaitoksen tutustumispäivät Oppilaitoksemme tutustumispäivissä pääset tutustumaan Forssan ammatti-instituuttiin ja valitsemaasi koulutukseen. Tutustumispäivän aikana näet millaista on opiskella Failla ja tutustut opiskelu- ja...

Ammatillisen koulutuksen arvostettu palkinto LHKK:lle

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄAmmatillisen koulutuksen arvostettu palkinto LHKK:lle  Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymälle ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. ”Tämä on merkittävä tunnustus” iloitsee...

Ilmoitustaulu

Syyskauden kokousaikataulut

Yhtymävaltuusto kokoontuu 30.6.2022 sekä 22.11.2022. Yhtymähallituksen syksyn kokouspäivät ovat 23.8., 20.9., 25.10., 22.11 sekä 13.12.2022.

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Neuvonta p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Tietosuoja