Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Historian ensimmäiset artesaanileipurit valmistuivat Fazer Artesaanileipurikoulusta

Ensimmäiset artesaanileipurit valmistuivat 11.12.2019 Fazer Artesaanileipurikoulusta, jonka yhteistyökumppanina toimi Forssan ammatti-instituutti. Valmistuneet kahdeksan opiskelijaa saivat Fazer Artesaanileipuritodistuksen ohella myös elintarvikealan perustutkintotodistuksen, leipuri–kondiittori. 

Fazerin Artesaanileipurikoulun ensimmäiselle vuosikurssille haki yli 300 henkilöä. Oppisopimusmuotoiseen koulutukseen valittiin 13 henkilöä, joista nyt kahdeksan valmistui artesaanileipureiksi. Artesaanileipurikoulun ohessa opiskelijat suorittivat myös elintarvikealan perustutkinnon, leipuri–kondiittori.

Nyt valmistuvat leipurit työskentelevät Fazerin myymäläleipomoissa. Myymäläleipomoliiketoiminta on ollut vahvassa kasvussa viime vuodet: leipomoita on nyt 85 ympäri Suomea. Fazer on avannut tänä vuonna 21 uutta leipomoa, jotka koostaan riippuen työllistävät 5–15 leipuria. Kasvun ja menestyksen taustalla ovat paikan päällä käsin leivotut, herkulliset leivät ja leivonnaiset sekä myymäläleipomoiden ammattitaitoinen henkilökunta.

Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström onnittelee uunituoreita artesaanileipureita hienosta suorituksesta.

”Myymäläleipomoliiketoimintamme on voimakkaassa kasvussa ja arvostamme käsin leivonnan taitoa Fazerilla. Artesaanileipurit ovat valinneet itselleen hienon ammatin”, Hellström sanoo.

Ammattiylpeys ja intohimo työhön näkyvät

Leipomoiden kovasta kasvu- ja avaustahdista johtuen hyville leipureille on kysyntää. Fazerin Artesaanileipurikoulu perustettiin muutama vuosi sitten vastauksena tähän haasteeseen. Artesaanileipurikoulun tavoitteena on kouluttaa leipureita, joilla on perusteellinen artesaanileivonnan osaaminen, sekä vahvistaa Fazer Myymäläleipomoiden laatuosaamista. Nyt ensimmäinen, valmistunut vuosikurssi on täyttänyt kaikki nämä odotukset.

”Valmistuvien artesaanileipureiden osaaminen on todella vahvaa. Opiskelijat ovat olleet koko ajan hyvin aktiivisia ja kiinnostuneita kehittämään itseään. He ovat jo opiskeluaikanaan opettaneet muita, sekä kokeneempia että uusia leipureita eri pisteissämme. Opiskelijat ovat olleet myös tärkeässä roolissa uusien artesaanileipureiden rekrytointiprosessissa, sillä he ovat kertoneet haastattelutilanteissa, mitä artesaanileipuriksi opiskeleminen tarkoittaa ja millaista työ on. Tämä on omiaan vahvistamaan leipurin ammatin arvostusta”, kuvailee Anita Koski, henkilöstön kehittämispäällikkö, Fazer Leipomot Suomi.

”Tuoreista artesaanileipureista huokuu intohimo leivontaan, joka on paljon enemmän kuin pelkkä motivaatio itse työhön”, Koski iloitsee.

Teksti: Anniina Niemistö, viestintäjohtaja, Fazer Leipomot Suomi

Tarinoita

Ideasta tuotteeksi

Ideasta tuotteeksi - tällaista syntyy monialaisella yhteistyöllä Keramiikkaosaston opiskelijaryhmällä oli keväällä...