Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus on käytännönläheinen tapa opiskella ammatti, päivittää tietoja ja kehittyä alan ammattilaiseksi. Suurin osa oppisopimustavoitteista saavutetaan työpaikalla käytännön työtehtävissä. Lisäksi opiskeluun kuuluu tietopuolista opetusta oppilaitoksessa yksilöllisen suunnitelman mukaisesti.

Oppisopimus voidaan solmia, mikäli olet yli 15–vuotias ja suorittanut peruskoulun. Oppisopimuksen solmimisen edellytyksenä on, että sinulla on koulutukseen soveltuva työpaikka ja työnantajasi suostumus oppisopimusopiskeluun. Oppisopimus on mahdollinen työntekijöille, yrittäjille ja virkasuhteessa toimiville. Oppisopimuskoulutukseen voit hakeutua milloin vain.

Oppisopimuskoulutus on mahdollisuus, kun

  • olet kokonaan vailla ammatillista peruskoulutusta
  • nykyiset työtehtäväsi laajenevat uusille tehtäväalueille
  • kaipaat todistusta ammattitaidostasi
  • sinulla on tarve kouluttautua kokonaan toiseen ammattiin
  • olet aloittanut tutkintokoulutksen oppilaitoksessa ja sinulla on mahdollisuus hankkia osaamista palkallisessa työsuhteessa

Oppisopimuksella sinun on mahdollista opiskella kaikkia toisen asteen perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Valittavana on noin 160 tutkintoa. Mikäli Forssan ammatti-instituutin tarjonnasta ei löydy sinulle sopivaa tutkintoa, voimme sopia tietopuolisten opintojen hankkimisesta jostain toisesta oppilaitoksesta. Tällöin on kyseessö ns. laajennettu oppisopimus.

Joustava siirtymä

Joustava siirtymä tarkoittaa sitä, että ammatillisessa oppilaitoksessa voi siirtyä joustavasti oppisopimuskoulutukseen opintojen aikana esim. suorittaa tutkinnon valmiiksi oppisopimuksella.

Tutustu FAI:n koulutustarjontaan

Kaikki toisen asteen ammatilliset tutkinnot

Toimi näin, kun haluat opiskella oppisopimuksella

 

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Keskus p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Työelämäpalvelut p. 03 245 7395

Tietosuoja