Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

FaiBakeryn tarina

FAI Bakery -projekti lähti käyntiin vuonna 2019 ja se oli osa leipuri-kondiittoriopiskelijoiden opintoja. Projekti sisältyi opintojaksoihin yrittäjyyden perusteet, tuotekehitys, leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistus, sesonkituotteet ja erikoistuotteet. Projektin aikana opiskelijat saivat selkeän käsityksen tuotteen koko matkasta aina tilauksesta tuotantoon ja sieltä myyntiin ja asiakkaalle. Opiskelijat testasivat reseptejä, kuvasivat valmiit tuotteet sekä määrittelivät hintalaskelmien perusteella tuotteille myyntihinnat. Lopuksi he kokosivat yhtenäisen FAI Bakery myyntikansion. Yrittäjyyden lisäksi matkan varrella opittiin yhteistyötaitoja, projektityöskentelyä, markkinointia, katelaskelmien tekemistä, tuotekehitystä, pakkausmerkintöjen tekemistä sekä tietenkin monipuolisesti erilaisten tuotteiden valmistamista.

FaiBakery tänään ja tulevaisuudessa

FAI Bakeryn toiminta on vakiintunut ja leipomossa työskennellään lähes päivittäin valmistaen monipuolisesti erilaisia leipomo- ja konditoriatuotteita myyntiin, huomioiden erilaiset sesongit sekä teemaviikot. FaiBakeryssä monia erilaisia tutkinnon osia suorittavat opiskelijat hankkivat lisäosaamista ja tutustuvat samalla hyvin monipuolisesti leipomoalan erilaisiin raaka-aineisiin, tuotteisiin sekä valmistustekniikoihin, koneisiin ja laitteisiin unohtamatta kädentaitojen merkitystä ja kehittymistä. Teknologia ja digitalisaatio ovat työelämässä arkipäivää ja se näkyy myös leipomoalan opinnoissa monin eri tavoin. Uusimpana uutuutena vuonna 2021 on tulossa Robotiikka elintarvikealalla –tutkinnon osa, jota myös leipomoalan opiskelijat voivat suorittaa. Työelämä vaatii tulevilta alan osaajilta monitaitoisuutta ja sitä me FaiBakeryssä pyrimme myös ihan jokaiselle antamaan.

Leipomoalan tutkinnot Faissa

  • Leipuri-kondiittori, elintarvikealan perustutkinto, leipomoalan osaamisala
  • Leipurikisälli, kondiittorikisälli ja leipomoteollisuuden kisälli, Leipomoalan ammattitutkinto
  • Leipurimestari, kondiittorimestari ja leipomoteollisuuden mestari, Leipomoalan erikoisammattitutkinto

Leipuri-kondiittoreista valmistuu työntekijöitä esimerkiksi leipomoihin, konditorioihin, paistopisteisiin sekä pitopalveluyrityksiin. Opintojen aikana opitaan valmistamaan monipuolisesti ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä ja konditoriatuotteita sekä käsityönä että automatisoidussa tuotannossa. Teoriaopetuksen lisäksi opiskelu tapahtuu käytännön opetuksessa koulun opetusleipomossa sekä työelämäjaksoilla. Leipomoalan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot on tarkoitettu lisä ja täydennyskoulutukseksi jo ravintola-, leipomo- tai konditoria-alalla työskenteleville ammattitaidon syventämiseksi tai pitkän linjan tekijälle sekä alan yrittäjälle, jolta puuttuu alan täydennyskoulutus. Erikoisammattitutkinnossa painotus on erikoistuotteiden valmistuksessa ja korkeassa ammattitaidossa.

Tutustu alta leipuri-kondiittorin opintoihin.

Forssan ammatti-instituutti &
Faktia Oy
Postiosoite:  PL 12, 30101 Forssa
Käyntiosoite: Saksankatu 27

sähköposti: kirjaamo@lhkk.fi

Neuvonta p. 040 7130 555
avoinna ma-to klo 8-15 ja pe 8-14

Opintotoimisto p. 03 245 7392
koulutussihteeri@lhkk.fi 
ma-to klo 9-15

Hakijapalvelut p. 03 245 7393
hakijapalvelut@lhkk.fi

Tietosuoja