Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Fai, merkonomit ja yritysyhteistyö

Hieroja Katja Henell on toiminut yrittäjänä reilut kaksi vuotta. Katja osallistui vuonna 2013 intialaisen päähieronnan kurssilta, ja oivalsi silloin, että käsillä työtä tekeminen voi olla myös hoitavaa. Työ tuntui heti omalta jutulta. Asiakaspalvelutyötä Katja on tehnyt koko ikänsä, ja vuorovaikutus ihmisten kanssa tuntuu myös luontaiselta.

Fai:n puoleen käännyin, kun pohdiskelin ystäväni kanssa lahjakorttimyynnin hankaluutta. Työssäni haluan keskittyä hoidettavaan asiakkaaseen, jolloin lahjakorttien myyminen kesken hoitojen on hankalaa. Nettisivujeni kautta voi toki ostaa lahjakortin, mutta haluan palvella asiakkaita myös kasvotusten.

Ystäväni ehdotti, että ottaisin yhteyttä paikalliseen ammattikouluun. Nettisivuilta löysin yhteyshenkilön tiedot, otin yhteyttä, ja tarjosin työssäoppimispaikkaa yrityksestäni. Sain ihanan positiivisen vastaanoton, minkä johdosta yhteistyötä lähdettiin rakentamaan. Etukäteen mietin mitä kaikkea opiskelija voisi yrityksessäni tehdä. Fain puolelta suunniteltiin, miten tarjoamani työtehtävät sopisivat opiskelijoiden opintoihin.

NY-yrittäjät työn touhussa

Sain yritykseeni kaksi valmistuvaa merkonomiopiskelijaa. Heillä oli parhaillaan meneillään Ny-yrittäjyysprojekti. He suunnittelivat lahjakortin, tekivät erilaisia lomakemalleja yritykseni käyttöön, tutustuivat sähköiseen kirjanpitoon avustavien töiden kanssa, suunnittelivat joulukoristelua ja -tarjoilua, sekä vastailivat puhelimeen. Opiskelijat hoitivat lisäksi ajanvaruksia ja rahastusta. Työpaikalla opiskelijoiden ei kuitenkaan tarvinnut olla yksin vastuussa yrityksestä, sillä olin itse paikalla hoitotyössä, ja aina käytettävissä tarpeen niin vaatiessa.

Positiiviset tulokset

Olen todella tyytyväinen yhteistyöhön Fain kanssa. Tämä on mielestäni aivan loistava tilanne.  Asiakkailla on mahdollisuus hankkia lahjakortteja suoraan hoitohuoneeltani kahden viikon ajan ennen joulua ja itse voin keskittyä hoitotyöhön stressittömästi. Uskon tämän lahjakorttimyynnin vaikuttavan yritykseeni positiivisesti. Itse suosittelen tällaista Fain tarjoamaa yritysyhteistyötä muillekin yrittäjille!

Teksti ja kuvat: Maarit Murtomäki, media-alan opiskelija

Tarinoita

Ideasta tuotteeksi

Ideasta tuotteeksi - tällaista syntyy monialaisella yhteistyöllä Keramiikkaosaston opiskelijaryhmällä oli keväällä...