Valitse sivu

LOUNAIS-HÄMEEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

Elintarvikeala osallistui leipuri-kondiittorien Rinkeli Grand Pri -kilpailuun

Elintarvikealan perustutkinnon opiskelijat Ella Eerolan ja Jasmin Pirtinahon osallistuivat vuotuiseen Rinkeli Grand Prix kilpailuun 7-8.2.2020

Rinkeli Grand Prix on Leipuriliiton järjestämä SM-kilpailu leipuri-kondiittoriopiskelijoille. Tapahtuma pidettiin tänä vuonna Tredun Kangasalan oppilaitoksen tiloissa. Forssan ammatti-instituutti osallistui kilpailuihin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja meidät toivotettiin sydämellisesti tervetulleeksi. Kaikkiaan kilpailuissa oli mukana 12 kovaa joukkuetta. Kilpailun voitti Tavastian (Hämeenlinna) joukkue. Kilpailijamme sijoittuivat 5-12 joukkoon ja tekivät kokonaisuudessaan oman huippusuorituksensa tasoon nähden. Kilpailussa oli myös Kultainen Kaulin kilpailu peruskoululaisille sekä hääkakkunäyttely.

Suomen Leipuriliitto yhteistyökumppaneineen järjesti perinteikkään kilpailun jo 31. kerran. Kilpailuun saivat osallistua ammatillisten oppilaitosten leipuri-kondiittoriopiskelijat. Rinkeli-kilpailussa mitattiin sekä leipurin, että kondiittorin taitoja. Kukin joukkue valmisti neljä tuotetta: kaksi kahvileipätuotetta ja kaksi konditoriatuotetta, joista kummastakin toinen oli pakollinen ja toinen vapaavalintainen. Kilpailulle antoi vaativuutta se, että pakolliset tuotteet paljastettiin kilpailijoille vasta kolme päivää ennen kilpailua.

Forssan ammatti-instituutin opiskelijakaksikko ehti harjoitella kilpailuun vain kolme viikkoa, mutta suoritus oli silti vertaansa vailla. Kaikki tuotteet saatiin valmistettua vaaditussa viidessä tunnissa ja vielä jäi aikaa siivoukseen, niin kuin ammattilaiselle kuuluu.

Lisätietoa: https://www.leipuriliitto.fi/tapahtumat/kilpailut-kotimaassa/

Teksti ja kuvat: Maria YliKitti, kondiittorimestari

Tarinoita

Ideasta tuotteeksi

Ideasta tuotteeksi - tällaista syntyy monialaisella yhteistyöllä Keramiikkaosaston opiskelijaryhmällä oli keväällä...